Násilí je možné zastavit

Pod tímto názvem se včera v sídle Kraje Vysočina konalo interdisciplinární setkání Intervenčního centra Kraje Vysočina se spolupracujícími subjekty, které se zapojují do řešení domácího násilí.

Násilí je možné zastavit

Řešení domácího násilí vyžaduje komplexní přístup
„Připravený program, alespoň tedy ve mně, budí velká očekávání. Jsem potěšen, že navzdory závažnosti tématu násilí se jím zabývá řada odborníků, kteří dokazují, že toto téma nemůže být ve společnosti tabu,“ podpořil v úvodu konference důležitost medializace této problematiky náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk.
 

 
 

Objasnění podstaty násilného chování, zvládání vzteku a agrese se ve své přednášce věnovala vedoucí Intervenčního centra Kraje Vysočina Jana Volná. Další příspěvky již byly zaměřeny na nezbytnost práce se všemi aktéry domácího násilí, jak s dospělými, tak dětskými obětmi, a také s osobami násilnými. Úspěšné modely této práce představily Jana Levová, ředitelka obecně prospěšné společnosti města Brna Spondea a vedoucí SOS centra Diakonie v Praze Anna Stodolová.

 

Intervenční centrum pro Kraj Vysočina působí v Jihlavě a je součástí krajské příspěvkové organizace Psychocentrum – manželská a rodinná poradna Kraje Vysočina. V loňském roce využilo služeb tohoto centra téměř 200 osob ohrožených domácím násilím. Za celou dobu svého působení zaměstnanci Intervenčního centra pracovali s více jak 2500 ohroženými osobami a jejich dětmi.

Stanislava Holbová, odbor sociálních věcí

  • Andrea Pohanová, odbor sekretariátu hejtmana
    Krajský úřad Kraje Vysočina
    e-mail: tisk@kr-vysocina.cz

ic

ic

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Unikátní prohlídku zažije Želiv, budou furianti

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Sluha dvou pánů

Út Úno 26 , 2019
Pátek 01.03.2019 19:30 Čtěte dále:   Anketa Kraj mého srdce 2023 - Kraj Vysočina se stal absolutním vítězem

You May Like

Témata