Velké silniční stavby na Pelhřimovsku drží termíny

Mezi největší dopravní stavby Kraje Vysočina patří letos na Pelhřimovsku stavba okružní křižovatky u Vodaku v Humpolci na silnicích II/347, II/129 s křížením místní komunikace a dále modernizace silnice II/602 Jihlava – Pelhřimov v úsecích Hubenov – Dušejov a Strměchy – Olešná. Obě akce drží nastavený časový harmonogram a vše zatím nasvědčuje tomu, že budou na konci října letošního roku zprovozněny a skončí tak dosavadní dopravní omezení.

 
 
 

„Stavba okružní křižovatky v Humpolci je společnou investicí Kraje Vysočina a města Humpolec, které pod silnicemi aktuálně nechává položit novou kanalizaci a vodovod. Od dokončení této části projektu se bude odvíjet další fáze prací, tzn. že včasná realizace kanalizační a vodovodní infrastruktury ovlivní rychlost nástupu a pokračování prací ze strany silničářů,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy Jan Hyliš.  Kraj Vysočina přestavba stávající průsečné křižovatky na okružní a položení nových povrchů přijde na 13 miliónů korun, přibližně třikrát více stojí práce město Humpolec, které však ještě opraví chodníky a veřejné osvětlení. „Vzhledem k tomu, že stavba je situována v centru města a je spojena s jistými dopravními komplikacemi, láká především chodce a cyklisty pro krácení cesty. Průchod staveništěm je zakázán a jeho porušováním veřejnost ohrožuje své zdraví,“ upozorňují oba investoři stavby. Pozitivní je fakt, že na východní silniční větvi od marketu směrem k městu je už nachystána pláň, osazeny obruby a v následujících týdnech bude položena první konstrukční vrstva nové vozovky. Tento stav už umožní průjezd dopravy od centra města k obchodnímu domu a uzavření zbývající části frekventovanější silnice II/129 směrem od křižovatky k novému autobusovému nádraží tak, aby napojení na novou křižovatku bylo kompletní.

Uspokojivě probíhá také modernizace dvou úseků na silnici II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem, na které Kraj Vysočina čerpá evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci projektu II/602 hr. kraje – Pelhřimov, 8. a 9. stavba. Stavební práce také kopírují navržený časový harmonogram, mezi obcemi Strměchy a Olešná si ale v termínu od 9. září do 15. října 2019 vyžádají prodloužení úplné uzavírky až na hranici obce Strměchy tak, aby mohla být zintenzivněna aktivita prací na celém modernizovaném úseku. Důvodem je v tomto případě nejen charakter prováděných prací, ale i potřeba zvýšení bezpečnosti na stavbě. Objízdná trasa pro osobní automobily bude vedena po krajských komunikacích obousměrně: Pelhřimov – Putimov – Nový Rychnov – Vyskytná – napojení na II/602.

FOTO:1-2)  projekt II/602 hr. kraje – Pelhřimov, 8. a 9. stavba, 3) Stavba okružní křižovatky Humpolec
II/602II/602logoKřižovatka Humpolec
  • Tomáš Pípal a Radek Žižka, odbor dopravy
    Krajský úřad Kraje Vysočina; www.kr-vysocina.cz
Čtěte dále:   Na Pelhřimovsku shořel v noci seník

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Hasiči vyjížděli k desítkám případů, v Humpolci voda zaplavila školu

Pá Srp 30 , 2019
Některé části Česka zasáhly ve čtvrtek večer prudké bouřky a přívalové deště. Na Vysočině absolvovali hasiči kvůli počasí na padesát výjezdů, nejhorší situace byla na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku. Nejvíce práce měli v Humpolci, kde pomáhali odčerpávat vodu ze zatopených sklepů hned v několika ulicích. Odstraňovali také spadlé stromy a bahno […]

You May Like

Témata