Kraj uspořádá Gastroden Vysočiny

Kraj chce podpořit regionální výrobce potravin. Plánuje uspořádání gastronomického veletrhu Gastroden Vysočiny, kde by se představily všechny potravinářské výrobky produkované v kraji. „Akce má zvýšit objem obchodu mezi organizacemi kraje a omezit dodávky od výrobců mimo kraj. Konat by se měla do konce letošního června,“ řekl hejtman kraje František Dohnal.

Druhá půle června je nejzazším termínem, aby si zařízení veřejného stravování typu školních jídelen nebo ústavů sociální péče dokázala vytvořit obchodní kontakty tak, že by od září nebo října byla schopna měnit dodavatele ku prospěchu výrobců z Vysočiny,“ řekl Dohnal. Veletrh by měl oslovit také restauratéry a veškerá zařízení veřejného stravování.
S myšlenkou na pořádání veletrhu přišli podnikatelé v potravinářství. Akce by měla podpořit vytváření odběratelských sítí v rámci regionu, obdobně jako krajský grantový program Síťování firem na Vysočině, který podniky motivuje k vytváření společných struktur. Díky nim by se jim mohly například snížit dodavatelské náklady nebo výdaje za informace. Malé a střední firmy by pak mohly lépe čelit konkurenci nadnárodních společností a obchodních řetězců.
Výstavu regionálních potravinářských výrobků v kraji pořádá jen Přibyslav. Loni se ve sklepech pod místní radnicí konala po jedenácté; zúčastnilo se jí devět mlékáren.

Čtěte dále:   Noc vědců v Humpolci se blíží. Na návštěvníky čeká pestrý program i odměna

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Jištění na Drátníku je pro horolezce opět bezpečné

Út Kvě 6 , 2003
Milovníci horolezectví se nyní mohou opět bez obav vypravit na Drátník na Zdársku. Jištění v oblíbené lezecké lokalitě, které nevyhovovalo kvůli nevhodnému lepidlu, bylo totiž nedávno vyměněno, a tak lezcům nehrozí žádné nebezpečí. Podle dostupných informací byly předělány všechny fixně osazené jisticí body v Orlí stěně. Ty se totiž loni […]

You May Like

Témata