Koupaliště zatím neotevře

Třicetistupňová vedra a uzavřená koupaliště. To je obraz těchto dnů na Vysočině. Také areál humpoleckého městského koupaliště Žabák zůstává v těchto dnech nedočkavcům na letní radovánky zapovězen. Zájemci o rekreaci u vody si musí ještě přinejmenším několik dnů počkat.

Myslíme si, že by se ještě nevyplatilo otevřít. Voda v našich podmínkách bude mít v současnosti nějakých sedmnáct stupňů, to ještě příliš na koupání není, řekl Jiří Vališ, předseda tělovýchovné jednoty Jiskra Humpolec, která provoz na městském koupališti zajišťuje. Podle Vališe nemá smysl otevírat na několik dnů, když ještě teploty mohou z tropických hodnot klesnout zpět k hodnotám typicky jarním. Rozhodně neotevřeme přechodně na několik dní. Otevřeme až na sezónu, dodal Vališ. Kdy to bude, zůstává zatím nejasné. V Humpolci počítali s tím, že provoz koupaliště zahájí s příchodem června, ale připraveni budou určitě dříve. Podle mých informací ani v Jihlavě nechtějí začínat sezónu dříve než v červnu. V současnosti neotevírají dokonce ani tam, kde mají vyhřívaný bazén, což není náš případ, poznamenal k podmínkám pro otevření koupališť Vališ. V Humpolci by se tedy mohlo koupaliště otevřít už v příštím týdnu. V pondělí budeme mít napuštěno. V těchto dnech přípravy na sezónu vrcholí, od příštího týden bude záležet na počasí. Přesto teď nejsem schopen jednoznačně říct, kdy skutečně otevřeme, uvedl předseda humpolecké Jiskry. Jisté je, že návštěvníkům areálu bude už částečně sloužit restaurace, která se zde začala stavět po skončení minulé sezóny. Také její zprovoznění ale v současnosti provází řada otazníků. S otevřením koupaliště nebude restaurace sloužit kompletně. Její provozovatel je připraven zajišťovat pro návštěvníky občerstvení, ale do jaké míry otevře celé nově vybudované zařízení, to nejsem schopen říci, dodal Vališ.

Převzato ze serveru humpolec.cz.

Čtěte dále:   Sportovní halu a sokolovnu v Humpolci převezme město. Jiskra nemá na opravy

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Otevřela se vyhlídková věž kostela sv. Jakuba

Pá Kvě 9 , 2003
Krásný výhled z výšky šedesáti tří metrů skýtá znovu vyhlídková věž kostela sv. Jakuba svým návštěvníkům. Je otevřena v sobotu a v neděli mezi 10. a 13. hodinou a 14. a 18. hodinou. V její těsné blízkosti se nachází hostinec U Johanna, kde měl svůj fotoateliér Johannes Haupt a kde […]

You May Like

Témata