Pelhřimov má nový festival

Řadu hudebních festivalů na Vysočině rozšíří o víkendu Felixfest, rocková a pivní akce. Festival připravily společně Kulturní zařízení města Pelhřimov a místní pivovar na sobotní odpoledne a večer. Program zajistí sedm hudebních seskupení – Adrien, Extract, Vijagra, Exband, Morava, Matyas a Rockson.

„Jedním z důvodů vzniku nové hudební akce je i fakt, že v Pelhřimově není mnoho hudebních festivalů. A tak jsem chtěli rozšířit hudební nabídku. Protože jde i o pivní akci spojili jsme ji s poslechem rocku, který v Pelhřimově má své zázemí,“ sdělila pracovnice kulturního zařízení Vlasta Vlčková.
Hudební publikum Pelhřimovu určitě nechybí. Dokázal to v minulosti undergroundový festiválek, festival Rocksesion, který se každoročně koná v říjnu a dává prostor pelhřimovským kapelám, i Pelhřimovská múza, festival křesťanské hudby.
I Felixfest zůstane převážně u regionální muziky. Rockové zázemí zde představuje hlavně pelhřimovská skupina Rockson, která také bude celý festival ve večerních hodinách zakončovat a kapela Morava z Třebíče. Rockson má za sebou již dvanáctileté působení na hudební scéně. Už několik let se vkrádá do povědomí publika ve složení Roman Teisler – baskytara, Pepa „Pařil“ Podařil – klávesy, zpěv, Venda Mareš – kytara, nová kytara, Emilák Skočdopol – zpěv, a dvanáctistrunná kytara, Vláďa Moravec z Čejova – bicí. V této sestavě uvidí kapelu i diváci sobotního koncertu, který začíná ve 20.30 hodin. Slyšet budou písně z posledního alba Mistr čas a určitě i poslední dobou v rádiích nejvíce hraná skladba Čert to vem. Třebíčská Morava je již stálicí regionálního hudebního nebe. Vminulém roce se ve skupině objevil nový člen, baskytarista Martin Kacetl, a kapela vydala další album s názvem Dolů k nebi. Kapela dnes hraje ve složení František Petřičko zpěv, kytara, Jiří Novotný – sólový kytarista, Martin Kacetl – baskytara, Jaroslav Lavička a Jiří Jelínek a často vystupuje v regionálních vodách. Ještě v květnu se představí divákům v Oudoleni, na zimním stadionu ve Světlé v rámci akce Rock proti vodě, v Olešné a v Kněžicích.
O další hudební produkci Felixfestu se bude starat jihlavská Vijagra, music duo Adrien aneb Marek Vyklický a Daniel Krhut, rocková skupina Exband ze Zlína, která dříve vystupovala pod názvem Sára, táborský Extract a sedlčanský rock v podání kapely Matyas, která má za sebou již více jak deset let hraní.
„Doufáme, že akce přiláká hodně lidí a že se bude opakovat i v dalších letech. Záleží to však i na domluvě s pelhřimovským pivovarem, na jehož dvoře se celá akce bude od 14.30 hodin konat,“ vyjádřila se Vlčková k možnosti dalších ročníků.

Čtěte dále:   Akce Česko zpívá koledy je za dveřmi

PROGRAM Rockového festivalu FELIXFEST:

sobota 10. 5. 2003

14.30 – 15.30 Adrien (Světlá nad Sázavou)

15.30 – 16.30 Extract (Tábor)

16.30 – 17.30 Vijagra (Jihlava)

17.30 – 18.30 Exband (Zlín)

18.30 – 19.30 Morava (Třebíč)

19.30 – 20.30 Matyas (Sedlčany)

20.30 – 22.00 Rockson (Pelhřimov)

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nová diskotéka v Humpolci

So Kvě 10 , 2003
V těsném sousedství dnes již legendární „FABRIKY“ vzniká podobný podnik. Čtěte dále:   Sběr kaštanů a žaludů

You May Like

Témata