Pelhřimov se těší na hudební předpremiéru

České smyčcové Škampovo kvarteto uspořádá v neděli v pelhřimovském kostele sv. Víta předpremiéru Pražského jara. Návštěvníci tak mají jedinečnou šanci slyšet s předstihem jejich pražské vystoupení s hostující klarinetistkou Michaelou Váchovou.

Koncert začíná v 19.30 hodin. Kvarteto se představí ve složení Pavel Fišer, Jana Lukášová, Radim Sedmidubský a Petr Jarůšek . Vzniklo na jaře v roce 1988 během studií jeho členů na AMU pod vedením profesorů s velkou pedagogickou praxí v tomto oboru – Antonína Kohouta a Milana Škampy. Za rok byla jejich činnost oceněna cenou za nejlepší kvarteto ve finále v soutěži ve Florencii, poté první cenou v soutěži Charlese Hennena v holandském Heelrenu, cenou Českého komorního spolku.
Když v roce 1993 dostali pozvání do londýnské Wigmore Hall, svým výkonem zaujali natolik, že jim Královská filharmonická společnost udělila ocenění Best Debut 1993. Na základě tohoto úspěchu se stali čtyři roky rezidenčním kvartetem této slavné koncertní síně a odehráli tam desítky koncertů.
„V současnosti patří k našim nejznámějším hudebním tělesům. A protože je to výjimečná akce, je i volné vstupné,“ sdělil Luděk Jedlička.

Čtěte dále:   „Hommage à Santini“ 2023

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Poslední premiéra je o smrti

Po Kvě 12 , 2003
The Shadow Box, v překladu Chráněné místo – to je poslední premiéra této sezony na scéně Horáckého divadla. Kromě toho, že je hra třetí českou premiérou divadla za jedinou sezonu, může se dle slov dramaturgyně Marie Procházkové pyšnit i titulem premiéry evropské. Ta je naplánována na dnešní večer. Jihlavské divadlo […]

You May Like

Témata