Na třešťském náměstí budou padat rekordy

Rok po tom, co bylo oficiálně uvedlo do užívání nové náměstí v Třešti, se opět koná na stejném místě odpoledne plné hudby, tance, masek, soutěží, legrace a cykloturistiky. Součástí tohoto programu je akce Trombony kolem dokola.

„Jde o první pokus sezvat jednak ,k pobytí‘ trombonisty z okolí, kteří chtějí být účastni pokusu o rekord, při němž se setká co nejvíc trombonistů na náměstí v Třešti, a společně zahrají,“ vysvětluje Petr Píša. Celému programu bude předcházet „trombonová dílna“ (15.-17.5.), již povedou Mojmír Bártek s Přemyslem Tomšíčkem, který zastoupí původně avizovaného Svatopluka Košvance. Součástí sobotního odpoledne v Třešti bude i zábavný program pro děti a dospělé na téma kola a bicykly. Uskuteční se po dojezdu cykloturistů z nově otevřené trasy Třešť – Pelhřimov. Nová cyklotrasa bude oslavena pokřtěním obří cykloznačky a přestřižením pásky. Následovat by měl bohatý program s názvem „Veselo na kolečkách“, který vypukne na náměstí v 16.30 hodin. „Připravili jsme karneval na kolečkových bruslích, honění obruče, módní přehlídku nazdobených bicyklů, soutěže v jízdě zručnosti na kolečkových bruslích a soutěž o nejlepší taneční pár na asfaltu silnice I. třídy, která bude po celý den vyhrazena jen majitelům kol, koleček, bicyklů a kolečkových bruslí,“ popisuje některé z mnoha aktivit Píša. Soutěžit se bude například o nejpomalejšího cyklistu i v jízdě na jednokolce. Program je připraven pro každého, kdo má chuť si zasoutěžit a pobavit se. Je určen malým i velkým. „Zváni jsou i skateboarďáci, aby se taky přišli pochlubit, co všechno na kolečkách umějí,“ vzkazuje. Město Třešť věnovalo výhercům všech soutěží cyklistické ceny – přilby, cyklolahve, cyklotachometry, sady chráničů pro bruslaře a další. Součástí sobotního odpoledne bude i promenádní koncert sedmačtyřicetičlenného orchestru Tutti Třešť, který zahraje muzikálové a filmové westernové aranže. Sobotní program vyvrcholí večerní tancovačkou na náměstí. Zahraje na ní kmenová třešťská kapela Zatrestband a formace Sam.

Čtěte dále:   Pohozené stříkačky v ulicích, důvod k obavám?

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Žďár ožije o víkendu poutí

Pá Kvě 16 , 2003
Jednu z největších poutí v kraji zažije v nastávajícím víkendu Žďár nad Sázavou. Kromě množství pouťových atrakcí a stánků se lidé budou muset vyrovnat s množstvím dopravních omezení a uzavírek. Čtěte dále:   Mikádo Market

You May Like

Témata