Záchranáři rozmluvili opilému sebevrahovi skok z mostu

Hodinové drama mohli v pátek sledovat řidiči na 81. kilometru dálnice D1 u Humpolce. Na mostě nad asi šedesátimetrovou propastí balancoval opilý sebevrah, kterému se čin snažili rozmluvit hasiči, policisté a zdravotníci.

Jejich vyjednavačem se stala psycholožka krajských hasičů Denisa Štursová. Na pokus muže skoncovat se životem upozornili policii řidiči. Hlídka spolu s hasiči a záchrannou službou vyrazila okamžitě na místo. Policie v kraji Vysočina však nemá vlastního psychologa, a na pomoc proto povolali psycholožku hasičů z Jihlavy.
„Muž zhruba hodinu balancoval za zábradlím na patnácticentimetrové římse mostu nad dálnicí. Jevil známky opilosti a nikdo se k němu na dvacet metrů nesměl přiblížit,“ popsala situaci Štursová. Říkal při tom, že chce skoncovat se životem. Po hodině, během níž se muž asi desetkrát odhodlával ke skoku, byl už natolik unavený, že se vysílením málem zhroutil. Psycholožka spolu se zdravotní sestrou k němu přiskočily a přidržely jej u zábradlí. Potom už ho vytáhli hasiči s policisty.
Pětadvacetiletého muže z Kladna odvezli záchranáři na anesteziologicko-resuscitační oddělení pelhřimovské nemocnice.

Zdroj: MF DNES

Čtěte dále:   Mánesovu ulici v Humpolci čekají změny. Dle místních jen k lepšímu

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Uchazeči o titul krále majálesu museli podojit umělou krávu

Po Kvě 19 , 2003
Už čtvrtý ročník Studentského majálesu mohli o výkendu vidět návštěvníci i obyvatelé Humpolce. Jako každým rokem i letos se zde utkaly všechny čtyři střední školy ve městě, tedy SOU obchodní, SOU technické, Gymnázium Dr. Aleše Hrdličky a Střední zemědělská škola. Čtěte dále:   Humpolec vyhlásil soutěž na proměnu Spolkového domu […]

You May Like

Témata