Uchazeči o titul krále majálesu museli podojit umělou krávu

Už čtvrtý ročník Studentského majálesu mohli o výkendu vidět návštěvníci i obyvatelé Humpolce. Jako každým rokem i letos se zde utkaly všechny čtyři střední školy ve městě, tedy SOU obchodní, SOU technické, Gymnázium Dr. Aleše Hrdličky a Střední zemědělská škola.

Atmosféra byla velice bojovná a to hlavně proto, že si studenti jednotlivých škol sami připravili jednu disciplínu, ve které pak soutěžili všichni účastníci. Do poslední chvíle však žádná škola neprozradila, o jakou disciplínu se jedná. Jednou z nich, kterou si připravili například studenti střední zemědělské školy, bylo podojit krávu. Ta samozřejmě nebyla živá, jednalo se jen o maketu, na které se studenti ve škole učí dojit.
Vítězi majálesu se nakonec stali Zuzana Jindrová a Zbyněk Šťastný ze Středního odborného učiliště technického. Ti se také pro letošní rok stali nositeli titulu krále a královny Majálesu 2003. „To vítězství jim ze srdce přeji a jsem moc ráda, že nakonec vyhrála právě tato škola, která měla loni velké problémy zúčastnit se a navíc je dobře, že se vítězství předávají z jedné školy na druhou,“ řekla po vyhlášení výsledků Marcela Kubíčková, ředitelka spolupořadatelského městského kulturního a informačního střediska.
Odpolední program pak přilákal příznivce hudby, neboť byly pro návštěvníky připraveny koncerty několika hudebních skupin. Mimo jiné zde vystoupili i Kamil Střihavka a Woo-Doo band a Lenka Dusilová se svou kapelou Deset Vočí.
Akci uspořádalo městské kulturní a informační středisko ve spolupráci s městským úřadem a za finanční podpory krajského úřadu.

Čtěte dále:   Humpolecké farmářské trhy

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Festival rekordů se blíží

Po Kvě 19 , 2003
Možná největší autogramiáda na světě se bude konat na festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově. Čtěte dále:   Báječné léto s muminky

You May Like

Témata