Lukaveckému dřevozpracujícímu družstvu se loňský rok vydařil

Přes meziroční pokles tržeb o 12 procent na 1,529 miliardy korun se loni Dřevozpracujícímu družstvu Lukavec zvýšil zisk o pětinu na 64 milionů korun.

„V tržbách jednoho ze tří největších tuzemských výrobců dřevotřískových desek se promítl výrazný pokles realizačních cen u velkého počtu výrobků a zpevnění koruny,“ uvedl ve výroční zprávě předseda družstva Jiří Majer.
Podle něj přetrvává recese na zahraničních trzích. „Mimo to se řada výrobců ze zahraničí pokusila uplatnit část svých výrobků na trhu České republiky za velmi nízké ceny,“ uvedl. Proto se loni družstvo zaměřilo na snižování nákladů. Mimo úspor v činnosti družstva se pozitivně projevil i pokles úroků z úvěrů.
Družstvo vyrábí dřevotřískové a laminované desky. Jejich přidanou hodnotu zvyšuje dalším zpracováním, formátováním na přesné přířezy nebo dýhováním. Polovina produkce se vyváží na východní i západní trhy. Podnik zaměstnává 560 lidí v Lukavci a 150 lidí v dceřiné společnosti HD Dekor Humpolec. Mezi nejdůležitější úkoly letošního roku patří odstranění následků požáru výrobní haly z konce letošního dubna. Podnik bude také usilovat o zvýšení produkce výrobků s vyšší přidanou hodnotou.

Zdroj: MF DNES

Čtěte dále:   Pozvání na vypuštění orla mořského

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Ve využívání internetu je Vysočina v čele

Út Kvě 27 , 2003
Kraj Vysočina letos přispěje k rozvoji informačních technologií téměř třemi miliony korun. Zájemci se mohou o peníze ucházet v rámci tří nových grantových programů, které schválila krajská rada. Čtěte dále:   Silničáři už zahájili zimní údržbu, zatím kontrolují hlavně mosty. Často namrzá ten na 76. kilometru dálnice D1 u Humpolce

You May Like

Témata