Müller zazpívá starší věci

Slovenský zpěvák Richard Müller je znám převážně díky textově originálním skladbám, které se objevily na jeho vlastních albech, nebo jako interpret písní dvojice Hapka-Horáček. Kromě toho dokáže zaujmout i značnou výstředností na koncertech a vystoupeních.V poněkud komornějším tempu se plánuje dnešní sólový koncertní recitál v Pelhřimově, na němž zazní Nebude to lahké, Štěstí je krásná věc či Srdce jako kníže Rohan.

Jeden a půl hodinový koncert začne v 19.30 v kulturním domě. Májem by tak měly zaznít poněkud starší věci z hudební dílny této stálice slovenské popmusic. „Bude to sólová záležitost laděná v duchu starších věcí. Vstupenky jsou kupodivu stále k dostání a bude je možno určitě zakoupit i na místě koncertu,“ řekla pracovnice kulturního zařízení města Pelhřimov Gabriela Katolická. Richard Müller, k jehož nejprodávanějším titulům patří Banket 1984 – 1991, Nočná optika, Baal, Richard Müller a hosté , Neuč vtáka lietať, se nedávno pěvecky spojil s Janou Kirschnerovou a netradičně a vůbec poprvé si spolu zazpívali při natáčení Müllerovy televizní talkshow. V březnu pak rozšířil také svoji sbírku dokonce o dvě nové trofeje od hudebního vydavatelství Universal Music, které rozdávalo zlaté a platinové desky – získal platinu za album Retro a dvojplatinu za album 01 a stal se zpěvákem roku v anketě Aurel 2002, slovenské obdobě americké Grammy. Dodnes prodal zhruba půl milionu zvukových nosičů, absolvoval asi 1500 vystoupení.

Kromě textů svých písní napsal i knížku s názvem Americký deník a z jeho cesty po Americe v roce 1993 vznikla fotografická publikace. Ta získala ocenění Najkrajšia kniha Slovenska 96 a český magazín Fotografie ji ohodnotil jako nejlepší fotografickou publikaci roku v kategorii místopisná, suvenýrová a turistická fotografie.

„Myslím, že do Pelhřimova přijede po hodně dlouhé době. Nepamatuji se, že by tady za posledních pět let vystupoval. Doufám, že se podaří kulturní dům zaplnit,“ dodala Gabriela Katolická.

Čtěte dále:   Dětský den

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kraj bude lidem radit, jak hlasovat

Čt Čvn 12 , 2003
Krajský úřad chce na poslední chvíli nahradit vládní letáky, které do domácností nedorazily Čtěte dále:   3. ROČNÍK VINOBRANÍ A PIVOBRANÍ

You May Like

Témata