Historicky první Radniční listy

10

Sdělte nám svůj názor, jak se Vám líbí Radniční listy MěÚ Humpolec.

Podle informací MF Dnes z 27.2.2003 se humpolecká radnice rozhodla vydávat zpravodaj. Uběhlo několik měsíců a koncem května se ve všech schránkách rodin v Humpolci a spádových obcích objevily „Radniční listy“. Podobné listy vycházejí také v Pelhřimově a podle vedení tamnější radnice jsou s nimi lidé spokojeni.
Zatím občasník Radniční listy se tak spolu s měsíčníkem Zálesí a oficiálními internetovými stránkami stávají dalším informačním kanálem městského úřadu směrem k občanům. Radniční listy by se měly zabývat zejména problematikou MěÚ Humpolec.
Radniční listy zpracovává paní Ludmila Trnková a distribuce do schránek všech domácností se děje prostřednictvím České pošty.
Zatím se jedná pouze o projekt, vyšlo první číslo a radnice čeká, jaký bude ohlas. Další číslo by mohlo případně vyjít do tří měsíců.
Pokud se nám to podaří, rádi bychom Vám dali k dispozici první vydání v PDF formě. Prosíme o trpělivost.


Použijte prosím hlasování k tomuto článku (vpravo) a sdělte svůj názor na tento radniční počin.

Čtěte dále:   Humpolec už nemusí odmítat děti. Postavil novou školku

olaf

10 thoughts on “Historicky první Radniční listy

  1. No nove noviny jsou jiste zajimavym pocinem. Jenom bych se chtel vyjadrit k tem internetovym strankam mesta. Podle meho to totiz zadny informacni kanal neni, ale spise je to vysmech radnice obcanum mesta. V dnesni dobe, kdy Internet je nejjednodussim, mozna nejlevnejsim a rozhodne nejrychlejsim mediem, ktere muze radnice vuyzit pro informovanost obcanu se zrejme nase radnice rozhodla tohle medium uplne ignorovat.

    Drive to jeste jakz takz slo a alespon tam byvaly vcas nejake informace, ale dneska uz radnice na sve stranky zjevne kasle. Dnes je 13.6. a dodnes se na strankach radnice neobjevil zapis ze schuze rady mesta, ktera se konala 4.6. To je jiz 9 dni. To za tu dobu nebyl nikdo schopen zapis ze schuze dat na stranky? Nehlede na to, ze zapis jiz zcela jiste existuje v elektronicke podobe a stacilo by ho jen ulozit do HTML jako soubor a je to. Ale zrejmne se nikdo nechce obtezovat.

    No dobre, i kdyz na Internetu je devet dni jiz sakra dlouha doba, dalo by se to jeste promninout. Ale to ze na strankam neni dodnes zapis ani z predesle schuze rady mesta z 15. kvetna – to uz je vrchol, to uz neomluvi ani totalni alkoholismus.

    Zajimalo by mne, zda-li to vlastne neni protizakonne a jestli radnice neporusuje zakon. Nejsem si opravdu jist (a nemam cas to hledat), ale myslim si ze existuje nejaka vyhlaska ministerstva informatiky, podle ktereho je mestky urad povinen ze zakona tyto informace na strankach zverejnit do urciteho data.

    Nicmene tim to nekonci. I kdyz zdaleka nejhorsi je to ze na strankach mesta nejsou informace, tak stranky maji nekolik dalsich zavad. Dalsi katastrofou je zpracovani stranek. Podarilo se sice vypracovat ponekud zajimavy a vzhledny design. Ale IMHO se takovyto design hodi spise pro prezentaci nejake firmy, ale rozhodne ne pro informacni server takovehoto charakteru. Sem by se zajiste spise hodil nejaky redakcni system, ktery by byl rozhodne prehlednejsi, a rozhodne by byl i jednodussi na vkladani novych informaci. A alespon by nebylo videt, ze vetsina stranek byla provedena prostym ulozenim textu v MS Word do formatu HTML. Coz je naprosta hruuuza a naprosto to degraduje verohodnost a uroven stranek pred temi, kteri tomu alespon trochu rozumneji. Pokud vim mestsky urad ma pravo na redakcni system od sdruzeni obci (nebojaksetomenuje). Sice to asi neco malinko stoji, ale tady asi zakopany pes nebude. Spise se nikdo na radnici nehce ucit v tom delat.

    Na zaver bych chtel rici, ze nasi pani radni by se mohli priucit (a mohou jen tupe zavidet) u naseho souseda Pelhrimova (http://www.mestopelhrimov.cz/). Stranky jejich mestskeho uradu sice take nejsou dvakrat lakave vyvedene, ale pravidelne se na nich objevuji informace z mestskeho uradu a obcan je pravidelne a presne informovan o deni zde. A to je dulezite, to se pocita. Ostatne nemusime skoncit ani zde. V srovnani informacniho serveru mestskeho informacniho strediska Humpolec (http://www.infohumpolec.cz/) a informacniho serveru mesta Pelhrimova (http://www.pelhrimovsko.cz/) opet jasne vitezi nasi rivalove. I kdyz na obhajobu MeKIS, zde se alespon objevuji zajimave iformace a server je docela casto aktualizovan. Ale opet pokulhava provedeni …

    Zaverem jsem chtel rici, ze jiste je zajimavym a uctyhodnym pocinem vydavani dalsiho tisteneho periodika. Ale bude k necemu? Radnicni listy jsem jeste nevidel, ale IMHO si myslim ze v Humpolci jiz je podobnych platku dost. A vydavani podobnych novin zcela jiste stoji nemale penize. Ale jak nam chce radnice zarucit, ze podobny platek bude k necemu a bude nas v nem informovat o zajimavych vecech, kdyz tomu tak neni schopna ucinit na Internetu, mediu ktere je dnes nejvsestranejsi, nejmodernejsi, nejrychlejsi – a navic vlastne zdarma.

      1. Checheche. To je taková prdel. Ihned po vyjití mého komentáře zde, se na stránkách městského úřadu zápis ze schůze rady města z 14.5. objevil.

        Bohužel zápis ze schůze z 4.6. i nadále chybí. Ale předpokládám, že se objeví následovně.

    1. Co se tyce vzhledu webu mesta tak to bych si dovolil nesouhlasit.
      Design je spise ponekud nevezhledny a nezajimavy. krome toho je ponekud stary a to jak doubou vzniku tak tim na jakou dobu vypada. Nicmene obsah a uzivatelka hodnota je daleko dulezitejsi a to je bida. No ale ony stranky http://www.pelhrimovsko.cz jsou taky pekne hnusne. Doslova.
      A co se tyka toho redakcniho systemu a jeho ceny, oni by ho mozna klidne spichli studenti nejake humpolecke stredni skoly v ramci vyuky (teda ja predpokladam, ze treba na gymplu bude par dobrych programatoru). A i kdyby si to mel urad zaplatit, asi by to bylo levnejsi nez vydavani novin.

      1. Podle mych poslednich informaci pry na urade prave probihaji nejake diskuze o restrukturalizaci stranek a o moznosti jejich prevedeni na nejaky redakcni system. Ale pry uz to trva docela dlouho a ne a ne dojit k nejakemu zaveru.

          1. Momentalne tedka klidne ctyri, ktere jsou zdarma a AXL Systems je podporuje. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Brodská radnice nabízí trojici volných bytů

Pá Čvn 13 , 2003
Havlíčkobrodští městští radní schválili podmínky pronájmu třech bytových jednotek v Reynkově ulici. Nabízejí se dva byty 2+1 a jeden 1+1 v půdní vestavbě. Na vestavbu byla čerpána státní dotace, proto musí zůstat byty nájemními v majetku města po dobu 20 let. Rada v tomto případě stanovila zvláštní podmínky pro tento […]

You May Like

Témata