Záblesky z Vysočiny

Co se děje v našem kraji?

Havlíčkův Brod: Město nabízí pronájem bytů

Město pronajme uvolněný byt 2+KK v Bělohradské ulici číslo 1128. Formulář žádosti je možno vyzvednout na hospodářském odboru v hlavní budově radnice na Havlíčkově náměstí. Do 23. června je ještě možno požádat o byt stejné velikosti v témže domě. „Mezi žadateli, kteří splňují stanovené podmínky, bude rozhodnuto losem 30. června,“ uvedla mluvčí radnice Světlana Pátková.

Třebíč: Nová vysoká škola se otevře pro veřejnost

Na pátek 20. června připravila Západomoravská vysoká škola v Třebíči Den otevřených dveří. Zájemci o studium v první vysoké škole v kraji si mohou prohlédnout vybavení poslucháren i další prostory v Okružní ulici, v základní škole Za Rybníkem v sídlišti Borovina, od 10 do 17 hodin.

Pod kostelíčkem bude sněžné dělo

Třebíč: O prodloužení pronájmu svahu v lokalitě Pod kostelíčkem rozhodli třebíčští radní. Na městských pozemcích provozuje soukromá společnost dětský vlek a chce pořídit sněžné dělo. Aby získala půjčku, musí mít pozemek pronajatý dlouhodobě. „Uzavřeli jsme nájemní smlouvu do roku 2010,“ uvedl mluvčí radnice Ivan Přibík.

Na Lipnici zamíří vyznavači metalu

Především příznivci tvrdé rockové hudby se sejdou v sobotu 21. června pod hradem v Lipnici nad Sázavou, kde se uskuteční první ročník hudebního festivalu s názvem Rock nářez. Areál letního amfiteátru, který je na Vysočině nejvíce zatíženým místem co do pořádání letních přehlídek, tak dostává další zářez v podobě nového festivalu. Už v tak nabitém diáři se pořadatelé festivalu museli nejprve popasovat s termínem přehlídky. V tomto čase se zde totiž koná další z přehlídek, Rej noci svatojánské. Nakonec pořadatelé našli kompromis a Rock nářez se uskuteční 21. června a Rej noci o týden později.

Jak už sám název napovídá, dramaturgie jednodenní přehlídky se zaměřila především na skupiny, které jsou jako doma na poli black metal music. Program pod lipnickým hradem začíná od 13 hodin a sjede se na něj jedenáct skupin.

Pozvání přijala skupina V.A.R., jihlavští Metanoon, Skyland či Kern. Půl hodiny po páté přijede formace Salamandra, následovat bude Doga, kterou vystřídá Törr.

Do půl noci zahrají ještě kapely Alkehol, Harlej a Aleš Brichta s formací Grizzly. Finále jednodenní přehlídky zajistí po sobotní půlnoci skupina Root.

Cena vstupenky na koncert je 300 korun v předprodeji a 350 na místě. Pro zájemce bude připravena i kyvadlová doprava od 12 do 16 hodin a po skončení festivalu.

Vladimír Václavek vystoupí v Batyskafu

Minimalista, respektovaný kytarista, baskytarista a přední osobnost brněnské avantgardy Vladimír Václavek, zavítá dnes se svým sólovým projektem Písně nepísně (Songs Non Songs) do žďárského klubu Batyskaf. Václavek je znám z účinkování ve skupinách Dunaj, mezinárodních projektech Rale, Klar, působil i s Ivou Bittovou v projektu Čikori. Po jejím rozpadu využil Václavek svůj autorský potenciál k sestavení formace V.R.R.M a vlastního solového akustického koncertu. Zpívá a doprovází se převážně na kytaru. Pro tento program vytvořil zcela nové skladby. Koncert začíná od 20 hodin.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Hrad Orlík zavírá brány, výlov v Červené Řečici

Ve Velkém Meziříčí se představí hvězdy

Přehlídkou sportovních osobností bude fotbalové utkání, které se uskuteční ve středu 25. června ve Velkém Meziříčí. S reprezentačním týmem žen zde změří síly mužstvo hvězd na čele s fotbalisty Patrikem Bergrem, Vladimírem Šmicrem, běžcem na lyžích Martinem Koukalem či hokejovým trenérem Milanem Chalupou. Utkání začíná v 18 hodin, vstupné je 50 Kč.

Romance pro maringotku a hrnec polívky

(Celý program se koná u maringotky na Masarykově náměstí v Jihlavě u dolní kašny!)

ČTVRTEK 19. ČERVNA 2003

15:00 Rozžívání maringotky, Čajovna, dílny, koblihy, kramářské, praní prádla, troubení na konve, gagy a balady!, 16:00 Staré pohádky české aneb Co si Kašpárek z Jiráska zapamatoval. Pro malý i velký hraje pan Bílek z divadla Drak!, 17:00 Vojta Lavička a romská kapela Do konce, 18:00 Divadlo Líšeň a brutální rakvičkárna Domovní Requiem,

19:00 Vojta Lavička a Do konce s Natálií Velšmídovou, Písně cikánské, balkánské, židovské, řecké a taky polívka!.

22:00 Večerka aneb jiný Šumař na střeše

PÁTEK 20. ČERVNA 2003

14:00 Rozžívání maringotky, Čajovna, dílny, koblihy, kramářské, praní prádla, gagy a balady!,

15:00 – 18:00 Teátr Víti Marčíka a Koňmo, Spanilá jízda městem, muzika, kejklíř a Tři zlaté vlasy děda Vševěda pro malý i velký!,

19:00 Saltimbango aneb Sestup komedianta z věže kostela Sv. Jakuba ke kašně na dolním náměstí., 20:00 Teátr Víti Marčíka a Koňmo, Spanilá jízda městem, muzika, kejklíř!,

21:15 Uvedení diváků do Elektrického divadla, muzika a Dlouhý, Široký, Bystrozraký v provedení Elektrického divadla., 22:30 Teátr Víti Marčíka a Koňmo. Ohňové představení Hoří, hoří!

SOBOTA 21. ČERVNA 2003

9:00 Rozžívání maringotky. Čajovna, dílny, prádlo, koblihy, kramářské písně, polívka…,

11:00 Saltimbango aneb Sestup komedianta z věže kostela Sv. Jakuba ke kašně na dolním náměstí., 15:00 Modrej drahokámen anóbrž Zelená Gizela a mrkvajzníci. DFM dětem.,

16:00 Jiří Reidinger jako Klaun Bilbo – klauniády a gagy pro velký i malý.

18:00 Saltimbango aneb Sestup komedianta z věže kostela Sv. Jakuba ke kašně na dolním náměstí.,

19:00 Polívkové requiem.

Zdroj: MF DNES a regionální listy

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Problémy v jihlavské nemocnici

Čt Čvn 19 , 2003
Hejtman: Nemocnice nemá na výplaty . Vedení zdravotnického zařízení v Jihlavě slova vedoucího představitele kraje rozhodně odmítá. Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Jiřicích se prolétnou modely, bude i autosalon

You May Like

Témata