Zasedání Krizového štábu Kraje Vysočina:

Nemocnice na Vysočině mohou využít kapacity záložní polní nemocnice v Brně

– Zájem o péči o děti v určených školách roste, aktuálně se školy starají o 217 dětí ve věku 3–10 let, Kraj Vysočina ve spolupráci s městy zvažuje rozšíření současných 15 škol o dalších 10 subjektů v blízkosti sociálních zařízení, v řešení je rozšíření kapacit určených škol v Třebíči. Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek dal pokyn, aby byly určeny zálohy školských zařízení připravené pro speciální základní školy, aby pomohly v případech, kdyby bylo potřebné zajistit péči o handicapované děti ve věku 3–10 let rodičů z krizových složek.

– Od 9. 11. 2020 začíná fungovat záložní nemocnice při BVV Brno, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek předal informaci o dojednané možnosti překladů stabilních pacientů bez nutnosti kyslíkové terapie do péče této nemocnice. Kraj má k dispozici potřebné pokyny pro překlad do záložní nemocnice, sdílí je s vedením vlastních nemocnic.

 

– Do zítřejšího poledne budou vydány veškeré respirátory FFP2 pro sociální služby uvolněné ze státních rezerv doručené Hasičským záchranným sborem Kraje Vysočina pro využití v regionu. Předání probíhá ve třech vlnách.

– Kapacity odběrových míst při nemocnicích na Vysočině jsou nyní denně využívány v rozsahu 1 800 odběrů, snížila se čekací doba na volné termíny, nyní se čeká 3–5 dnů. Delší čekací lhůty jsou na indikované odběry prováděné zdravotnickou záchrannou službou.

– Podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina Vladimíra Novotného splní kraj požadavek na určená lůžka rezervovaná pro klienty sociálních zařízení. Povinných 70 lůžek naplní zařízení v Nových Syrovicích, Křižanově a využita bude kapacita zařízení Vysočinské nemocnice.

– Krajské nemocnice na Vysočině nyní pečují o 50 osob s COVID na JIP, 34 osob COVID musí být napojeno na umělou plicní ventilaci, 425 osob je hospitalizováno. Pět krajských nemocnic nyní řeší výpadek 389 COVID pozitivních zaměstnanců, 61 jich má nařízenou karanténu. Absence především zdravotního, ale i ostatního personálu je nyní největším problémem, se kterým se nemocnice potýkají.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Noc vědců bude v Humpolci, vinobraní v Počátkách

– 10. 11. večer končí směna Armády ČR v soukromém sociálním zařízení v Telči.

 

– Včera bylo v Kraji Vysočina vykázáno 853 pozitivních případů, což je 54 % ze všech indikovaných za 24 hodin, podle Aleny Dvořákové z KHS Kraje Vysočina jsou to dosud nejvyšší vykázaná čísla.
  • tisk@kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Šance na medaili házenkářkám zmizela

Pá Lis 6 , 2020
Na jeden z vrcholů sezony nedojde. Mladší žákyně humpoleckého oddílu národní házené si halové mistrovství republiky nezahrají. Šampionát se měl uskutečnit v polovině měsíce, svaz ho bez náhrady zrušil. Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Hrad Orlík zavírá brány, výlov v Červené Řečici
Šance na medaili házenkářkám zmizela

You May Like

Témata