Objasněná krádež telefonu

13

PELHŘIMOVSKO: Humpolečtí policisté pachatele dopadli následující den

Výsledkem prvotřídní spolupráce policistů z obvodního oddělení v Humpolci a pelhřimovských kriminalistů je dopadení muže, který v Humpolci okradl nezletilou dívku o mobilní telefon. Následující den po krádeži policisté z obvodního oddělení zadrželi jednadvacetiletého muže, proti němuž kriminalisté následně zahájili trestní stíhání, a muž byl obviněn ze spáchání zločinu. Vzhledem k tomu, že se trestné činnosti dopustil v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav, hrozí mu tak přísnější postih.

Muž je obviněný z toho, že v neděli 15. listopadu kolem půl páté večer oslovil na Dolním náměstí v Humpolci nezletilou dívku, které se dotázal, zda má u sebe mobilní telefon a kolik je hodin. V momentě, kdy dívka vytáhla z kapsy telefon v hodnotě kolem jedenácti tisíc korun, muž jí ho vytrhl z ruky a utekl.

Policisté na místě činu provedli ohledání, šetření a vše zadokumentovali. Případ začali prověřovat a výsledek intenzivního pátrání po pachateli na sebe nenechal dlouho čekat. Následující den, tedy v pondělí 16. listopadu v dopoledních hodinách, zadrželi v Humpolci podezřelého muže. Odcizený telefon policisté z obvodního oddělení zajistili. Na základě získaných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání muže. „Jednadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže, za což mu nyní hrozí až osmiletý trest odnětí svobody“, uvedl npor. Mgr. Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality

Obviněný muž je trestně stíhaný na svobodě a případ policisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

19. listopadu 2020; zdroj: www.policie.cz

Čtěte dále:   Na D1 začal platit zákaz předjíždění kamionů. Policie hned zahájila kontroly

Petr

13 thoughts on “Objasněná krádež telefonu

    1. Z toho je vidět,že pachatel je poněkud mdlého rozumu,pokud telefonoval z odcizeného mobilu. A jak je možné,že nezletilý prcek má mobil za 11 000Kč? To mu nestačí normální telefon do 5000Kč? Pak se divíme,jaká ta mládež je.

      1. vono uz jenom ze si ho nechal. Spis je ale smutny to ze uz k nam dorazilo i tohle. Proste prijde a relativne ve dne nekomu vyskubne telefon z ruky a pryc. To se delo nekde v Brne na Cejlu nebo v Usti nad Labem. Tak ted uz i u nas.

        1. Divite se? Vzdyt se po meste rozhlednete!
          Des bes co jsme dovolili
          Nejsem rozhodne rasista, ale tohle je jak nekde v Bronxu

    1. Joo,to není závist. Jenom nechápu,proč malá děcka musí mít drahé mobily. Slovo výchova Vám něco říká?

      1. Ja dceru vychovavam naopak tak, ze dostava to, co je na trhu ve vyssi vykonnostni a tim i cenove tride. Diky tomu se uci trendy “just in time” a nedaťuje sms na nokii 3310 atp. ci nebrouzda na internetu na nejakem letitem Samsungu. Myslim, ze prave toto je vychovne, nebo mi budete tvrdit, ze je nevychovne koupit diteti drahe boty se spravnou podrazkou, vzdusnych a prodysnych materialu? Radeji by jste me asi poslal k vietnamcum nebo do Sandicu, aby to bylo “vychovne”, ze?

        1. Boty a mobil je milá paní trochu rozdíl. Za kvalitní boty ráda připlatím, ale luxusní mobil nejnovějších trendů opravdu školák prvního stupně nepotřebuje. Na chlubení možná ano, ale na nic jiného ne.

          1. Luxusni mobil nejnovejsich trendu za 11 tisic ? Prosim prozradte mi kde se da koupit.
            Diky moc.

          2. Tak jsou lidé, kterým mobil nahradí podstatnou část kancelářského vybavení, navíc je stále po ruce. Pokud jej mate jen na fejsbuk a hraní hada, je to asi jedno. T máte jako s těmi botami – pokud se jen šouráte od bedny do lednice pro další lahváč během reklamní pauzy, stačí papuče, celodenní trek v nich ale asi neuděláte..

  1. Toto je obecně tak individuální a soukromá věc, kterou rozhodně nelze spojovat s úrovní výchovy
    dítěte.
    Při této zavádějíci teorii bychom došli k tomu, že lidi s rozdílnou životní úrovní budeme dělit na vychované a nevychované správné nebo nesprávné či špatné rodiče. To už tady dobré paměti bylo a jak to fungovalo a skončilo víme.
    Například mobil za 10 t. může být pro dítě vhodnou motivací za splnění různých cílů.
    Školních, kulturních či sportovních výsledků, pomoci v domácnosti, výkonů brigád atd. atd.
    Je to dobrá příprava do samostatného života v dospělosti, kde bez práce nejsou koláče. A pochopení
    poměru množství práce a efektivního úsilí k velikosti a množství koláčů.
    Pěkný den všem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Bez živnostenského oprávnění může být nabídka a prodej cukrářských výrobků považováno za přestupek.

Čt Lis 26 , 2020
Upozornění od Živnostenského úřadu. Čtěte dále:   Nohu z plynu! Policie měří rychlost na téměř tisíci místech, víme kde

You May Like

Témata