Nový pavilon Nemocnice Pelhřimov se postaví v pasivním energetickém standardu

Krajský projekt výstavby nového pavilonu dětského, gynekologicko-porodnického a neurologického oddělení Nemocnice Pelhřimov bude podpořen finančními prostředky Evropské unie, a to částkou téměř 50 milionů Kč.

Nová šestipodlažní budova, jejíž výstavba byla zahájena začátkem listopadu 2020 a měla by být dokončena nejpozději počátkem roku 2023, bude splňovat parametry pasivního energetického standardu, což hrálo klíčovou roli pro získání dotace.

O získání dotace nyní informovalo Ministerstvo životního prostředí, které je řídícím orgánem Operačního programu Životní prostředí 2014–2020, Kraj Vysočina. V tuto chvíli Státní fond životního prostředí ČR ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí připravuje vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Jedná se o objekt s minimální potřebou tepla na vytápění a velmi dobře tepelně izolovanou obálkou budovy. Konstrukce je navržena bez tepelných mostů, a tak zaručuje minimalizaci tepelných ztrát a tepelnou pohodu. Realizací projektu dojde rovněž ke zlepšení vnitřního prostředí pro pacienty a personál, zefektivnění provozu nemocnice a zlepšení kvalitativního standardu poskytované péče.

„Kraj Vysočina se dlouhodobě zajímá o sledování nových technologií a trendů v oblasti energetiky, proto je i téma budování objektů s minimálními nároky na spotřebu energie součástí Územní energetické koncepce Kraje Vysočina,“ uvádí náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, územního plánu a stavebního řádu Hana Hajnová.

 

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Foto: vizualizace nového pavilonu v Nemocnici Pelhřimov

pavilon nepe

pavilon nepe

logo

  • Jan Říčan, odbor regionálního rozvoje
    Krajský úřad Kraje Vysočina
Čtěte dále:   Záchranáři se budou stěhovat do nového. Stavět se bude i v Bystřici

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Betlémy za okny

Čt Lis 26 , 2020
Sobota 28.11.2020 – Středa 30.12.2020 Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Jiřicích se prolétnou modely, bude i autosalon

You May Like

Témata