Melechov čeká na poslední závod. Určitě ale bude

Série Pohár Melechova, která je určená pro amatérské sportovce, stále ještě nemá vítěze. Chybí odběhnout Xkros Stvořidla, který byl kvůli vyhlášení nouzového stavu odložen. Prozatím na neurčito. Na prvním místě je momentálně Petr Miláček, který tak je kousek od obhajoby loňského triumfu. V případě zdaru by si připsal už čtvrté vítězství v řadě.

Závody v rámci série se v letošním roce uskutečnily vcelku bez újmy. „Na začátku se posunula pouze Vilémovická 120, která se tak uskutečnila v nejbližším možném termínu,“ potvrdil Marcel Pašek, který je předsedou pořádajícího spolku Melechov z.s. Přes léto se všechny tři závody zvládly uspořádat bez větších omezení a jen s menšími úpravami. Ale… „Třeba extrémní triatlon XTR Melechov hodně ovlivnilo řádění kůrovce. Správa územní celku okolo Melechova nás vůbec na kopec a jeho okolí nepustila,“ prozradil.

V okolí trati a také startu a také zázemí bylo tolik lesní techniky, že si nikdo nevzal takové bezpečnostní riziko na svá bedra. „Správce řekl, že je to velké riziko pořádat na tomto území veřejný sportovní závod. Museli jsme tak změnit místo pro zázemí a také tratě,“ dodal šéf spolku.

Ke zrušení závodu došlo až na podzim. „Běh Šeptouchovem je sice zařazený do našeho poháru, ale organizuje ho Lyžařský spolek v Ledči, který se rozhodl běh úplně zrušit,“ řekl Marcel Pašek, který momentálně čeká, až bude moci uspořádat závěrečnou kapitolu letošní série. „Vyčkáváme, až se uvolní opatření a budeme možné Xkros Stvořidla odběhnout. Určitě bude, uvidíme, jestli v prosinci, v lednu nebo jindy, ale každopádně bude,“ pronesl.

Pořadí po čtyřech závodech
1. Petr Miláček (Ateliér Miláček) 36,663, 2. Luboš Novák (Amcykl Humpolec) 34,826, 3. Tomáš Vávra (Kola Ledeč) 26,767, 4. Věra Sochorová (AZ tým Světlá n. S.) 21,968, 5. Jaroslav Anděl (SK Chabeřice) 21,683, 6. Vladislav Trýb (Kola Ledeč) 19,598, 7. Tomáš Stuna (Velosbike Superior team) 19,205, 8. Michaela Matoušová (Uniqua MTB Jihlava) 18,277, 9. Miroslav Lhotský 17,325, 10. Robert Mrkvička (Highland Havlíčkův Brod) 17,220

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Fotbalisté Humpolce bod brali, v Bystřici se hodně zlobili na výkon rozhodčích

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tereza a Eliška zmizely po vycházce, vypátrali je v Humpolci

Po Lis 30 , 2020
Českobudějovičtí kriminalisté od čtvrtka hledali dvě nezletilé svěřenkyně Dětského diagnostického ústavu Homole. Dívky ve věku 11 a 13 let utekly ze společné vycházky. Policie žádala veřejnost o pomoc při jejich vypátrání. To se podařilo v sobotu večer. Čtěte dále:   Autocross Humpolec

You May Like

Témata