Průjezd Pelhřimovem se zlepší za měsíc

Přestože v polovině příštího týdne začne motoristům sloužit dlouho očekávaný severní obchvat kolem Pelhřimova, od dopravního přetížení si město vydechne až v závěru července. Zhruba další tři týdny budou totiž trvat další práce na pelhřimovském dopravním systému. Zbývá ještě vybudovat napojení obchvatu na nynější výpadovku ve směru na Humpolec a následně rekonstruovat Pražskou silnici od křižovatky pod Starým Pelhřimovem až po křižovatku u hotelu Rekrea. Teprve pak začne posílená síť komunikací sloužit podle původních plánů.

Otevření i uzavírka

Příští čtvrtek bude dokončený obchvat otevřen. „Hned ale uzavřeme Humpoleckou silnici, napojení na obchvat u Hamru nelze udělat za provozu,“ řekl Právu vedoucí stavby obchvatu Milan Macura ze společnosti Strabag. „Počítáme, že bychom s touto etapou prací měli být hotovi do týdne, tady bude záležet i na počasí,“ dodal. V praxi to bude znamenat, že se v těchto dnech přesune téměř veškerá tranzitní doprava přes Pelhřimov na beztak přetíženou Pražskou silnici. Řidiči mířící od Humpolce na Jindřichův Hradec pojedou totiž po novém obchvatu ke křižovatce u Starého Pelhřimova a tam se přidají k motoristům mířícím do okresního města od Tábora a od Vlašimi. „V této době bude provoz přes Pelhřimov ještě horší, než je v současnosti,“ připustil Macura. Po přechodnou dobu ale jiné řešení zřejmě neexistuje.

Rekonstrukce na Pražské

Až bude hotovo napojení u Hamru, přijde na řadu rekonstrukce povrchu Pražské silnice. V té době se vrátí provoz na odpočinutou Humpoleckou ulici, po ní by měli už jezdit i motoristé příjíždějící k Pelhřimovu od Tábora a od Vlašimi. „Horní část Pražské silnice budeme rekonstruovat při částečném uzavření, pouze spodní úsek budeme muset uzavřít úplně. Objíždky povedou po městských komunikacích,“ přiblížil dopravní režim v Pelhřimově po dobu prací na závěrečné etapě Macura. Oprava Pražské silnice je součástí stavby obchvatu, náklady nese Ředitelství silnic a dálnic, které je investorem. Milión korun ale půjde na stavbu iz rozpočtu města, jemuž patří chodníky a obrubníky. Peníze na tyto práce sice v letošním rozpočtu schváleny nebyly, ale starosta Leopold Bambula (ODS) nepočítá s tím, že by se zvýšily výdaje. „Vynaložený necelý jeden milión korun budeme muset jinde ušetřit,“ poznamenal. Podle Macury budou veškeré práce na hlavních průjezdních komunikacích Pelhřimovem dokončeny do 20. července. „Jedenadvacátého července nastupujeme na dálnici, v Pelhřimově to nemůžeme protahovat,“ vzkázal Macura.

Čtěte dále:   POZOR NA ZVÝŠENÝ ZÁPACH PLYNU

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Ceny bytů v kraji určuje hlavně lokalita

Čt Čvn 26 , 2003
Třípokojový panelový byt můžete sehnat za necelého půl milionu, ale může to být i téměř třikrát tolik. Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Humpolci závodí koně, v Žirovnici zase králíci

You May Like

Témata