Humpolec chystá pozemky pro japonského investora

Humpolecká radnice připravuje výkup pozemků pro japonského investora. Dceřiná společnost firmy Sumitomo by na nich během jednoho roku chtěla vybudovat továrnu na výrobu plechových dílů pro automobilový průmysl a zaměstnala by v ní 70 lidí. „Město má zájem investora získat, ale zatím není úplně jisté, jestli se s ním dohodne na všech podmínkách,“ řekl starosta Jiří Kučera.
Nový provoz by měl vzniknout na čtyřech hektarech lokality Pražská. Podle územního plánu se v této oblasti počítá s průmyslovou výrobou, ale pozemky zatím patří soukromníkům.
„Zahájili jsme s vlastníky jednání o výkupu, v současné době jsme ve stadiu podepisování smluv o budoucí smlouvě kupní,“ řekl starosta. Peníze na výkup nyní město v rozpočtu nemá, proto jedná s firmou o záloze. Pokud se dohodnou, musí se k pozemkům do prosince ještě vybudovat komunikace a infrastruktura. Hrubý odhad nákladů včetně výkupu se pohybuje kolem 15 milionů korun.
Pro investora jsou pozemky v Humpolci vhodné i proto, že umožňují dopravu plechů ze slovenských Košic po železnici. Lisované autodíly by se odvážely kamiony. „S dopravou by nebyl velký problém, z lokality by na dálniční přivaděč kamiony najely po dvou kilometrech,“ uvedl starosta. Zda se celý projekt spustí, záleží na tom, jak se podaří uzavřít potřebné smlouvy. „Kdybychom vložili tak velké sumy a pak nám investor odešel, máme mrtvou investici a dopadneme jako řada jiných měst, která musejí pracně shánět jiné firmy,“ uzavřel Kučera.


Zdroj: MF Dnes 7.7.2003 Vysočina – strana 2

Čtěte dále:   Krajská hokejová liga. Remízový král z Humpolce stoupá tabulkou, Světlá navýšila náskok

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolec bude stavět nové byty

St Čvc 9 , 2003
Stále je ve hře nízkoenergetický dům dle projektu pana Rýznera. Čtěte dále:   Oslavte vznik Československa Sokolským během republiky, třeba v Uhelné Příbrami

You May Like

Témata