Záblesky z Humpolecka

Přínášíme několik aktuálních informací z našeho města. Cerná kronika, kultura, sport.

Šest středních škol získalo téměř půl milionu

Rada kraje schválila téměř půl milionu, jež rozdělí šesti středním školám na dofinancování mezinárodních vzdělávacích projektů. Jednoznačně největší porci peněz, 320 tisíc korun, dostane humpolecké gymnázium. Zbytek si rozdělí školy v Třebíči, Ledči nad Sázavou, Jihlavě a Pelhřimově. „Všechny podpořené projekty jsou z oblasti spolupráce středních škol. Tři projekty mobilit odborného programu Leonardo da Vinci, dva projekty Socrates-Comenius, ty jsou menšího rozsahu, a jeden projekt schvalovaný přímo Bruselem Socrates-Minerva,“ přiblížila Jana Škorpíková z krajského úřadu.

Mladý muž s lopatou zaútočil na policistu

S lopatou a hrubými nadávkami zaútočil v pondělí večer třiatřicetiletý muž z Havlíčkobrodska na policistu.

Situace byla tak vážná, že policista k uklidnění situace musel pohrozit použitím střelné zbraně a nakonec aplikovat chvaty a hmaty sebeobrany. Potyčce ještě předcházela jedna šarvátka v nonstop baru na Kamarytově ulici, kde muž, posilněn nejméně šesti dvanáctistupňovými pivy, fyzicky napadl svou bývalou přítelkyni a snažil se zmocnit její kabelky. Žena však kladla odpor a kabelku mu nechtěla dát.

„Muž ji poté nejméně dvakrát narazil na zeď, chytil za vlasy a strhl na zem. Taška pak ženě spadla na zem, muž se kabelky, ve které byly peníze i platební karta zmocnil a z baru utekl,“ popisuje neurvalé a hrubé způsoby násilníka tiskový mluvčí pelhřimovské policie Josef Bláha.

Když přivolaný policista vyšetřoval tento incident v zahradě na Litochlebově ulici, násilím i alkoholem rozvášněný surovec se vrátil a rozhodl se, že si to vyřídí i s policistou. „Do ruky uchopil lopatu, která na zahradě ležela, a udeřil s ní do skleníku, kde rozbil jednu skleněnou výplň. Následně se i s lopatou, s níž se doširoka rozmachoval, rozběhl proti policistovi a chtěl ho napadnout. Mezitím jej stačil ještě hrubými slovy napadat,“ líčí Bláha. Napadený policista pohrozil použitím zbraně, kterou vytáhl z pouzdra a držel ji v ruce. Nakonec musel použít pouze hmaty sebeobrany.

Výtržník byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě a bylo mu sděleno obvinění z trestného činu loupeže, výtržnictví a útoku na veřejného činitele. Podán byl i návrh na vzetí do vazby.

Čtěte dále:   Fotografický workshop Pohlednice pro Humpolec

Na silnici měl mít mladík přednost

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, k níž došlo v úterý v Humpolci na křižovatce ulic Čejovská a Lužická. „Pětadvacetiletá řidička osobního automobilu Škoda Felicia nedala přednost zprava přijíždějícímu vozidlu Renault, které řídil devatenáctiletý řidič, a do vozidla čelně narazila,“ popsala příčinu nehody policejní mluvčí Hana Kotková. Renault s mladíkem za volantem jel po hlavní silnici, mladá žena s felicií po silnici vedlejší. Alkohol byl vyloučen, škoda byla stanovena na sto třicet tisíc korun.

Parta tanečníků v Humpolci

Už potřetí v řadě zavítala do Humpolce taneční škola Martina Polívky. Letos se zde v tomto týdnu schází parta patnácti tanečníků, která znovu našla zázemí v areálu místní zemědělské školy. „Pro naši školu je typické, že se na tomto soustředění učí účastníci pod vedením Pavla Viziho tradičním stylem,“ řekl organizátor tanečního setkání v Humpolci Martin Polívka.

Zdroj: výběr z tisku

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

O pivní slavnosti byl v Humpolci zájem

Po Srp 11 , 2003
Všechny stánky návštěvníkům nabízely pouze mok, který nese příjmení nejznámějšího muže ve městě. Čtěte dále:   Rušení finančních úřadů nám oznámili e-mailem, tepou starostové Stanjuru

You May Like

Témata