Jiřice obdrží bílou stuhu

Radní ocení obce za úspěch v soutěži Vesnice roku 2003, mezi oceněnými se opět oběvuje obec Jiřice.

I v letošním roce bylo vyhlášeno krajské kolo soutěže Vesnice roku 2003, kterého se účastnilo 30 obcí kraje Vysočina. Krajská komise určila vítěze, obec Vilémov, která postoupí do celostátního kola. Dále byla udělena obcím následující ocenění: modrá stuha – za společenský život – Nová Říše, bílá stuha – za činnost mládeže – obec Jiřice, zelená stuha – za péči o zeleň a životní prostředí – Kralice nad Oslavou, diplom za občanskou aktivitu a pospolitost – obec Drahonín. Rada kraje Vysočina rozhodla o poskytnutí věcných darů výše jmenovaným obcím, včetně vítězného Vilémova a na jejich pořízení schválila převod částky ve výši 304 000 korun z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Zastupitelstvo kraje Vysočina.
Oceněné obce obdrží například výsuvné lavice a prolézačky jako vybavení mateřské a základní školy, zahradní mechanizaci dle vlastního výběru nebo PC s výbavou. „Obce oceněné v rámci krajského kola soutěže Vesnice roku 2003 věnují velkou pozornost rozvoji venkova. Soutěž má smysl nejen pro ocenění rozsáhlé činnosti obecních zastupitelstev a občanských aktivit, ale také jako účinný propagátor venkova, jako slušně vedená lobby ve prospěch podmínek života na venkově, jako veřejný projev všeho toho, čím venkov přispívá k budování naší vlasti. Proto se patří poděkovat všem obcím, které se zúčastnily soutěže.
Přispěly k závažnosti soutěže a k zápasu o postavení venkova v kraji,“ konstatovala Marie Černá, náměstkyně hejtmana kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje.
Cílem soutěže Vesnice roku 2003 v Programu obnovy venkova je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na vývoji svého domova, zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňování programů obnovy vesnic a prokázat široké veřejnosti význam venkova. Vyhlašovatelé soutěže jsou Spolek pro obnovu venkova, Svaz měst a obcí ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj.

Zdroj: R. Burketová – Kraj vysočina

Čtěte dále:   Druhé čtvrtletí přálo Vysočině. Rostla návštěvnost i konferenční turistika

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kurz keramiky

Čt Srp 14 , 2003
Od 13. října 2003 zahajuje kurz keramiky pro dospělé i děti vždy každé pondělí od 16:30 do 18:30 v ZŠ Hálkova. Tento kurz povede zkušená výtvarnice, keramička Stanislava Voláčková. Čtěte dále:   Druhé čtvrtletí přálo Vysočině. Rostla návštěvnost i konferenční turistika

You May Like

Témata