Humpolecká radnice bojuje s černými skládkami v přilehlých vesnicích

Město se v současné době potýká s likvidací několika černých skládek především v okolí přilehlých vesnic. Za poslední likvidaci třech skládek museli radní z rozpočtu města uvolnit celkem 86 tisíc korun. Zastupitelé tak uvažují, že by pořádek ve městě zajišťovali do budoucna jiným způsobem, a to i za pomoci obyvatel.

Nejhorší situace se skládkami byla okolo obce Vilémov, kde pracovníci úřadu v poslední době našli hned tři černé skládky.
„Budeme jednat na nejbližším zasedání městské rady o tom, že bychom vyhlásili nějaký grant, který by město dalo právnické či fyzické osobě v případě, že by nějaké tyto skládky zlikvidovala,“ vysvětlil místostarosta Městského úřadu v Humpolci Roman Brzoň. Další variantou, jak by mohli lidé přispět k péči o životní prostředí, je například za pomoci grantu na veřejných prostranství zasadit stromy, ošetřovat zeleň a podobně.

„Myslíme si, že by se to mohlo týkat jak škol, tak i dospělých obyvatel, aby se v nich vzbudil zájem vylepšit si okolní prostředí,“ řekl k této záležitosti starosta Jiří Kučera.

S tím podle radních souvisí i problém třídění odpadů, kterého se ještě mnozí obyvatelé nezúčastňují i přesto, že před většinou panelových domů stojí kontejnery na různé druhy odpadů.

Největší problém pak vidí s plastovými lahvemi. Pro mnohé obyvatele je totiž velmi složité plastovou láhev sešlápnout, aby se tak do příslušného kontejneru vešlo jednou takové množství tohoto odpadu. Pak jsou tyto kontejnery přeplněné a mnoho PET lahví se povaluje i okolo.

„Některá přetížená stanoviště budeme těmito kontejnery ještě zásobovat,“ dodal místostarosta Tomáš Křišťan.

Zdroj: MF-DNES

Čtěte dále:   Motorkářský doupě nekončí - mění se

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pozvánka na Film a Dějiny 2003

Pá Srp 15 , 2003
Přijďte se podívat na romantické promítání na hradě Orlíku nebo do kina v Humpolci. Výběr je opravdu bohatý a skvělý! V letošním roce je téma novověk. Čtěte dále:   Zahájení Humpoleckých Vánoc

You May Like

Témata