Humpolec – černá kronika

3

Ze zápisku policie v Humpolci

Náklaďák srazil motocyklistu

Nejméně dva měsíce se bude dávat dohromady motocyklista, jehož na křižovatce v Humpolci srazil z malého motocyklu Jawa Babeta čtyřicetiletý řidič za volantem nákladní avie. „Na křižovatce s ulicí Školní, označené jako hlavní, odbočoval řidič nákladního automobilu s vozidlem vpravo a při tom nedal přednost v jízdě zleva přijíždějícímu motocyklistovi,“ sdělila policejní mluvčí Hana Kotková. Alkohol u řidičů byl dechovou zkouškou vyloučen.

Pacient vyskočil z okna léčebny

K sebevraždě skokem z okna se minulý týden odhodlal dvaasedmdesátiletý pacient humpolecké léčebny tuberkulózy a respiračních nemocí, který byl v pátek ráno nalezen na zahradě u budovy v objektu léčebny bez známek života. „Přítomný lékař konstatoval smrt bez cizího zavinění způsobenou skokem z okna ve druhém patře léčebny,“ sdělila policejní mluvčí Hana Kotková. Dopis na rozloučenou nalezen nebyl.

Škodovka skončila vedle silnice

Nezvládnuté osobní auto při míjení se s nákladní soupravou, jedoucí v sousedním jízdním pruhu, bylo příčinou dopravní nehody, po níž museli vyhledat ošetření dva lidé. Stalo se tak v pondělí ráno poblíž Humpolce u nájezdu na brněnskou dálnici D 1. „Třiadvacetiletý řidič Škody 120L jel ve směru od Humpolce v levém jízdním pruhu, tedy pro odbočení vlevo na dálnici ve směru na Brno. Po předjetí nákladní Scanie jedoucí v pravém jízdním pruhu strhl řidič škodovky řízení vpravo před nákladní soupravu, nezvládl řízení a vjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do dvou dopravních značek,“ sdělila policejní mluvčí Hana Kotková. Řidič si tržné rány bude léčit týden, spolujezdec zlomeninu předloktí nejméně tři měsíce. Škoda byla stanovena na pětadvacet tisíc korun.

Zdroj: tiskoviny

Čtěte dále:   Participace na školách v Humpolci

Axl

3 thoughts on “Humpolec – černá kronika

  1. Coze?? Komu ze mam dat prednost pri odbocovani z hlavni doprava??? To snad ne? 🙂
    Ridic babetty se pri odbocovani vlevo z vedlejsi rozmazl o avii, protoze jel, jak se nema. Tak by mela zni ta zprava….

    1. No, já jsem to pochopil tak, že Avie odbočovala z vedlejší na hlavní doprava a babettista jel po hlavní z levé strany, takže se rozmázl o Avii ne vlastní vinou.
      Karel Kratochvíl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tipovací soutěž 2003 - výsledky

Čt Srp 21 , 2003
Vyhlášení tipovací soutěže vyhlášené Humpolákem a Rodinným pivovarem BERNARD a.s. u příležitosti konání pivních slavností v Humpolci. Čtěte dále:   BERNARD CUP – Setkání mistrů již 14. října

You May Like

Témata