Film a dějiny 2003 – zahájen

3

Filmový festival Film a dějiny 2003 – novověk odstartoval za účasti vážených hostů tuto sobotu slavnostním zahájením 23.8.2003. Následuje celý týden skvělých filmů. Koukněte jak vypadá promítání na hradě.

I přes problémy s výpadkem elektřiny těsně před spuštěním prvního filmu ve 21.00 s názvem Příchozí z temnot z roku 1921 se podařilo spustit film jen s malým zpožděním. Před promítáním promluvili k cca 150 návštěvníkům hlavní organizátoři, pánové magistři z ústavu českých dějin pan Jarda Pinkas a pan Petr Kopal, kteří se především omluvili divákům, že nebude promítán avizovaný film Údolí včel (1967), protože Bonton Film bohužel tento titul nezapůjčil, stejně jako loni. Místo tohoto filmu byl nabídnut jiný.
Během promítání více než hodinového, černobílého, němého snímku Příchozí z temnot bylo na nádvoří hradu ticho jako v hrobě. Všichni diváci měli nezvykle zapojený jedinný smyslový vjem při sledování děje na plátně, aby jim děj neunikl. V dnešní době 3D, dolbystereo a bůhví čeho všeho, až neuvěřitelné. Zajímavé bylo vidět legendární herce, jak ve filmu používají výrazové prostředky a divadelní styl hraní.
Ve 22:00 hod. se promítal již zvukový film Královský omyl (1968)



















Několik starších odkazů na tuto akci, kde naleznete celý program.
Odkaz č.566
Odkaz č.1354
Odkaz č.1415
Oficiální plakátek, odkaz č. 14335

Čtěte dále:   Hrad Orlík se s turistickou sezonou loučil ranou z děla. Podívejte se

olaf

3 thoughts on “Film a dějiny 2003 – zahájen

    1. Jo a ještě jeden drb, Ziťan byl nějakej zblblej, doneslo se mu, že tam bude fůra hezkejch bab a tak lezl nějaký pětkový cesty bez zajištění po zdi hradu už v pátek, aby chytl dobrá místa v hledišti na ležení :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Účet v zahraničí? Jednoduchá záležitost

Út Srp 26 , 2003
Pokud delší dobu pobýváte v zahraničí nebo chcete úspory lépe zhodnotit, může být založení účtu v zahraničí zajímavé. Nikoho nemusíte o nic žádat – stačí pár potřebných dokladů. Založit si bankovní účet v zahraničí není v současnosti nijak těžké a výhody jasně převažují. Čtěte dále:   Humpolák šiřitel dezinformací?

You May Like

Témata