Jaké budou nové stránky města?

17

Před nedávnem proběhla tiskem informace, že město Humpolec vyvíjí a vytváří nové oficiální stránky města a městského úřadu. Již brzy by se stránky měly objevit na webu. Zajímalo by vás už dnes jak budou stránky vypadat? Podařilo se nám ukořistit několik screenshotů a objevit testovací verzi.

Internet je mocný nástroj. A tak ačkoliv stránky města Humpolec a městského úřadu jsou nadále stejné a jejich nová verze je prozatím nadále ve vývoji a fázi hlubokého testování, podařilo se nám pro vás ukořistit několik screenshotů z nově vytvářených stránek.

A tak si na následujících obrázcích můžete prohlédnout ukázky toho, jak budou nové stránky města pravděpodobně vypadat. Jedná se o kopie obrazovek z testovací verze. Jednotlivé obrázky jsou pouze náhledy. Po kliknutí na obrázek, se vám v novém okně otevře jeho plná velká verze.

Hlavní stránka – všimněte si odkazu www.humpolak.cz :):
Hlavní stránka

Zápis s usnesení rady města:
Zápis s usnesení rady města

Archiv dokumentů:
Archiv dokumentů

Adresář městského úřadu:
Adresář městského úřadu

Také jsme zjistili, že na webu je vystavená testovací verze stránek. Na adresách http://testy1.webhouse.cz/index.asp a http://testy1.webhouse.cz/index2.asp se můžete tedy podívat na budoucí podobu stránek. Upozorňujeme že se jedná o testovací verzi a tak podoba nemusí být konečná, a také nevíme jak dlouho bude tento testovací server v provozu (obzvláště po našem oznámení :D). Takže se omlouváme za případnou nefunkčnost odkazů.

Tak jak se vám nové stránky líbí? Zahlasujte v anketě k tomuto článku a napište nám své dojmy do komentářů.

Čtěte dále:   Humpolec na videu: Z Humpolce do Jihlavy

Axl

17 thoughts on “Jaké budou nové stránky města?

  1. Nevím jak budou reagovat ostatní , ale můj názor na nové stránky je jednoznačný : město má stránky (bude mít) pro tohle tisíciletí . Design , přehlednost , šíře obsahu , pomůcky , filtry , zapojení Mikroregionu včetně skvělé mapy od http://www.senožaty , tolerantní přístup k menšinám (odkaz na http://www.humpolak.cz) 🙂 ,….bylo by toho víc co stojí za komentář , a tak jen snad vyzdvihnu to , že dvě základní školy které by podle maloměšťáckých zvyků měly mezi sebou bojovat mají s p o l e č n é http://www.stránky !

    Petr Žáček

  2. no me se ty stranky celkem libi, vypada to, ze orientace v nich bude dobra, jenom se mi zdaji takovy nejaky smutny, asi bych ocenil zivejsi barvy, tahle smutna zelena, s nejakou sedivozelenou… I ten kostel je takovej sedivej.
    Jinak ta verze bez tech hodin je lepsi.
    Ale tohle je prvni dojem, az pojedou na ostro tak je poradne testnu a uvidime. Machca s Axlem je urcite prubnou v linuxu a to me docela zajima jak to dopadne.

    1. Tak jsem právě ty stránky zevrubně projel pod Linuxem a pod Mozillou a zdá se že všechno všude funguje ok. Dokonce se i všechno zobrazuje správně a vzhled stránek se nikde nerozpadává. Takže dobře odvedená práce s redakčním systémem. Tak by to mělo být. 🙂

  3. Souhlasím s Petrem a s Kapikem jen v něčem. Stránky města nemusí hýřit barvami jak Las Vegas, město je seriozní instituce, ale obrázek vlevo bych udělal opravdu jasnější (asi byl skenován z barevného letáku města) ALE TEN NÁPAD s červenými rafičkami, které asi budou ukazovat aktuální čas na věži, to je skvělý a ještě jsem to nikde na webu neviděl!
    Stránky města jsou podle standardů, tři jazykové mutace, předzpracování informací pro různé cílové skupiny (to dělá asi to Vismo, co mají všechny obce – že Axle?). Takže podle mě, kdo je zvyklý hledat informace na webu kraje, nebude mít problém se stránkami Humpolce. Jen aby se plnily informacemi od všech zaměstnanců úřadu.
    Petře, stránky obou základních škol jsou společné už nějakou chvíli, za to nový web města nemůže. Jejich společný odkaz mi přijde také velice praktický.
    Opravdu mešiny mají odkaz – díky, díky, díky

    Závěr: … sem s těmi stránkami, testovací verze o 580% lepší než stávající!

    1. no prave ty hodiny na vezi sou desny. Hlavne vizualne. Ja netvrdim, ze musi hyrit barvami, alë nemely by byt takove smutne, nebo jeste lepe unyle jako bez zivota

        1. IMHO se urazil kvůli tomu, že Olaf řekl že testovací verze je o 580% lepší než stávající. Asi autor stávajících stránek. 🙂

          1. to mě axle přeceňuješ , tak dobrej abych udělal jakýkoliv stránky nejsem 🙂 , já jsem děsně uraženej a naštvanej sám na sebe že jsem nevěděl že základky maj’ společný stránky… :-)))))
            …ten autor momentálních asi těžko bude na něco reagovat , a kdyby , tak mu jestli je soudnej nezbývá než přiznat , že to není o 580% ale o 1000% lepší než ty jeho starý . To je ale normál vývoj a když se podíváte na to jak se změnila prezentace výrobků , firem apod. v horizontu cca deseti let , tak to většinou bude takovej skok jako tyhle webový stránky . Ono se stačí mrknout do deset let starejch časopisů na reklamy , a to je pak vidět jak jde vývoj rychle…a to je „fine“, nebo ne ?

            petr

          2. Pokud já vím, tak na spočítání doby existence stávajících stránek města by ti stačily prsty na jedné ruce a ještě ne všechny …

          3. Někdy je i doba pár měsíců jako sto let , a je taky pravda že někteří lidi dokážou dělat jednu a tu samou věc několik let (nebo pořád) , a je jen na zákazníkovi jestli to chce nebo ne . Tady ale
            evidentně zákazník sáhl po jiném dodavateli s osvědčeným a široce rozšířeným produktem . Konečně jsme se vyrovnali Pelhřimovu :-))))) ,
            alespoň v městských stránkách . Je na Vás pánové , abyste pelhřimákům „natrhli prdel“ v tom co děláte – neoficiálních stránkách o městu . Veřejnost je jistě zvědavá , co nového zajímavého neotřelého či šokujícího nám přinesete . Tak do toho!

          4. vy se vtom moc vrtate, tohle co pouzilo ted mesto na novy stranky je projekt postavenej presne pro webovou prezentaci mest, struktura je vicemene stejna a mrska se na to rozdilnej design – tamhle jiny logo, jinej prouzek, obrazek na pozadi. Takze nejaky natrhavani prdele… Jedna se o vicemene unifikovany produkt – neco jako hamburger. Ale koneckoncu proc ne, webova firma postavila portal urceny pro mesta, s fungujicim red. systemem (asi), s obsahem a funkcemi odpovidajicimi potrebam devadesati procentum mest a ted to proste prodava. Sice se potom na webu objevi dost podobnych prezentaci, ale co. Minimalne to ma tu vyhodu, ze se clovek potom lip orientuje.

          5. jinak stranky mestopelhrimov.cz jsou fakt podstatne horsi. Ale jsou delany v ramci stejneho projektu mesta a obce online

          6. Hmmm – to je asi otázka vkusu. Mě nějak nadále příjdou stránky města Pejhřímova přehlednější než nové stránky města Humpolce. Ale počkám si na oficiální otevření a pak uvidím a budu hodnotit. 🙂

    2. IMHO jsou ty ručičky na hodinách opravdu dost hrozný. Kdyby alespoň ukazovali opravdu stejný čas jako je na věži v Humpolci (což si Ty myslíš), tak by to byla alespoň vymakanost, kterou nikdo nemá. I když pochybuju, že by to dokázali zrealizovat. Ale ony bohužel ukazují jenom Tvůj lokální čas na Tvém počítači. A to je k ničemu. Ručičky vyhodit, nechat verzi bez nich. To je můj názor na ručičky.

      Jinak to docela jde, teď již to jenom naplnit informacemi. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Telefonní budka

Ne Srp 31 , 2003
Je tady další malá recenzička na film, který poběží tento měsíc v Humpolci v kině, tentokrát „Telefonní budka“. Čtěte dále:   Humpolec na videu: Z Humpolce do Jihlavy

You May Like

Témata