Koupaliště měla velkou návštěvnost i tržby

S koncem prázdnin začínají provozovatelé koupališť bilancovat. Letos mohou být spokojeni. Díky velmi teplému počasí se přišlo koupat hodně lidí, což se projevilo na vysokých tržbách.

Koupaliště v kraji Vysočina díky letošním tropickým vedrům a kvůli výskytu sinic v přírodních nádržích končí letošní sezonu s rekordní návštěvností i tržbami.
Nároky na dotace z rozpočtů měst, která koupaliště vlastní, se tak sníží. Uvedli to provozovatelé zařízení, z nichž většina kvůli špatnému počasí zavřela o uplynulém víkendu.
Rekordních 104 tisíce osob zatím navštívilo jihlavský Vodní ráj, zatímco loni jich bylo o 30 tisíc méně. „Zapracovali jsme i na propagaci areálu a dělo se dost zajímavých věcí s večerním koupáním,“ řekl mluvčí koupaliště Martin Málek. Vyšší tržby pomohou financovat ztrátový provoz kryté části areálu.
Jihlava nabízí venkovní koupání ve vyhřívaných bazénech i v těchto dnech. „Pojedeme do 14. září, pak se rozhodneme podle aktuálního počasí,“ dodal Málek.
Vyhřívané venkovní bazény má Bystřice nad Pernštejnem, kvůli vysokým nákladům ale zatím končí. „Pokud se počasí zlepší, není problém provoz obnovit,“ uvedl manažer Zdeněk Mašík.
Návštěvnost se proti loňsku zvedla o třetinu na 41 tisíc lidí, a proto by podle něj provoz neměl být ztrátový. Koupaliště se poprvé otevřelo loni a město na něj v první sezoně doplatilo kolem 100 tisíc korun. „Při uvádění do provozu byly náklady vyšší,“ zdůvodnil Mašík.
Se ztrátou nepočítá ani Jiří Vališ, správce koupaliště v Humpolci na Pelhřimovsku. „Hospodaření ale ještě nemáme uzavřené a naběhnou náklady na zazimování,“ uvedl. Zařízení, které je v provozu druhým rokem, letos navštívilo kolem 20 tisíc lidí.
Sezonu již ukončilo také koupaliště v Moravských Budějovicích na Třebíčsku. „Měli jsme mít otevřeno ještě týden, ale není počasí,“ řekl vedoucí Pavel Vranča. Do konce července se v bazénech vykoupalo 30 tisíc lidí. V srpnu podle předběžného odhadu dalších 25 tisíc, což je více než loni za celé léto. S tržbami ale podle něj úměrně stouply i náklady na vodu, elektriku a mzdy, proto výrazný pokles dotace nečeká. Městská kasa na provoz ročně přispívá asi 800 tisíci korun.

Zdroj: MD-DNES Vysočina

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Přijedou Posedlí Dakarem, budou i dechovky

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

The Residents

St Zář 3 , 2003
Skvělá zpráva pro skutečné rockové fajnšmekry Čtěte dále:   Skvělé zprávy z pelhřimovské a havlíčkobrodské nemocnice

You May Like

Témata