Natalika hraje na Vysočině

Souznění folku a folklóru s prvky až swingovými tak se dá jednoduše charakterizovat muzika brněnské kapely Natalika.

Značná uvolněnost a neortodoxnost při zpracování hudebního materiálu a mixování více hudebních směrů je typickým znakem muziky, kterou na svých vystoupeních předvádí brněnské seskupení hudebníků v čele s Natálií Velšmídovou. Skupina Natalika má do poloviny září naplánovány tři koncerty, z nichž hned dva se odehrají na Vysočině.
S takzvanou world music přijede kapela v sobotu 6. září do jihlavského kina Sokol. Přijede sem z Rožnova pod Radhoštěm, kde se bude v pátek účastnit Ozvěn Porty. O čtyři dny později si její netradiční pohled na hudební zpracování užije publikum v Národním domě v Třebíči.
Natálie Velšmídová je violoncellistka a zpěvačka, rodačka z Jihlavy, která po účasti na desce Folklorní tvář skupiny Teagrass přišla s vlastní deskou písní z celého světa, od keltských po korejské. Při natáčení desky se obklopila mnoha vynikajícími instrumentalisty a měla takový úspěch, že z původně studiového projektu vznikla i koncertní verze a kapela s názvem Natalika. Vsoučasnosti má Natálie Velšmídová, zvládající zpěv ve třinácti jazycích, za sebou už čtyři desky, tři poslední nahrávky jsou čistě v její režii. Materiál k nim sbírala skutečně po celém světě.
Kapela se velice rychle zabydlela na českých pódiích. I v současnosti nabízí při svých koncertech nepřebernou směs hudebních směrů, které ovlivňují celkovou tvář kapely.

Čtěte dále:   Elegance molekuly Dejvického divadla živě v humpoleckém kině

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Multikulturní dny v Humpolci

Čt Zář 4 , 2003
V humpoleckém gymnáziu se uskuteční tři dny plné informací, her a zábavy z různých koutů světa. 3. – 5. září 2003 od 9 do 13 hodin. Čtěte dále:   Vstupenky na Galakoncert v prodeji

You May Like

Témata