Japonci postaví v Humpolci nový závod za půl miliardy

1

Nový závod za půl miliardy korun v Humpolci postaví Steel Europe Center, dceřiná společnost japonské firmy Sumitomo. Továrnu na výrobu plechových dílů pro automobilový průmysl v lokalitě Pražská investor dokončí do jednoho roku. V první fázi v ní najde práci kolem 50 lidí, řekl v pondělí starosta města Jiří Kučera.

„Počet nových pracovních míst není enormní číslo, ale v každém případě se sem dostanou velké investiční prostředky a město se opět zviditelní v podnikatelské sféře,“ dodal. Jednání s japonským investorem probíhala několik měsíců. Město předběžně vyjednalo výkup zhruba čtyř hektarů pozemků od soukromých vlastníků; jeho zahájení záviselo na dohodě o finanční spoluúčasti firmy. „V pátek jsme podepsali smlouvu. Nyní začne stavební řízení a v příštím roce by tady měla stát fabrika,“ řekl starosta. Humpolec zajistí výstavbu inženýrských sítí a příjezdové komunikace. Hrubý odhad nákladů včetně výkupu pozemků se pohybuje kolem 18 miliónů korun; podstatnou část ponese investor a město se bude ucházet i o dotaci z evropských fondů.

Zdroj: PRÁVO

Čtěte dále:   Motorkářský doupě nekončí - mění se

Axl

One thought on “Japonci postaví v Humpolci nový závod za půl miliardy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

10. BIOJARMARK EKOFAREM

St Zář 17 , 2003
LETOS S KOZÍ PŘÍCHUTÍ, Pavilon v Praze na Barrandově chystá přehlídku biopotravin na 19. – 20. 9. 2003 Čtěte dále:   Novinky.cz: U Humpolce vytáhl kůrovec na světlo vzpomínku na středověkou vesnici

You May Like

Témata