Pozor na maily z @microsoft.com

Už delší dobu kolují Internetem emaily s různými přílohami vydávající-se za něco zcela jiného.

Doposud chodily emaily ze zfalšované emailové adresy například support@microsoft.com, které obsahovaly kupříkladu soubor s názvem „patch.exe“, navíc předmět zprávy ve smyslu „Use this patch immediately !“ a dvě, tři řádky v samotném mailu o tom, že toto je nejnovější záplata a že si jí tedy máte ihned nainstalovat. Samozřejmě o žádnou záplatu nejde, Microsoft nic takového nerozesílá, jde o vir, či trojského koně, který když spustíte, tak se samozřejmě začne množit stejným způsobem (bude od vás odesílat takovéto maily do světa).

Nyní o tom píšu proto, že mi právě přišel email, u kterého jsem i já zaváhal, zda-li mi ho opravdu neposlal samotný Microsoft. Však se podívejte sami jak vypadá na obrázek napravo. Autor tohoto viru/trojského koně si opravdu vyhrál, abyste uvěřili, že tento email skutečně pochází od Microsoftu.




Zdroj: cdr.cz

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Dost anarchie. Humpolec omezí parkování v centru města

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Podzimní knižní trh se pomalu blíží

Ne Zář 21 , 2003
V pořadí 13. podzimní knižní trh v Havlíčkově Brodě již pomalu klepe na dveře. Letošní svátek knihkupců a milovníků literatury na Vysočině se uskuteční ve dnech 24. a 25. října. Zatím je k účasti přihlášeno více než 150 českých a slovenských nakladatelů. Knižní veletrh je v řadě třináctý a tak […]

You May Like

Témata