Turisté vyjdou v noci

Spoléhat na svou orientaci v noci, a navíc ve ztížených terénních podmínkách krajiny Černovicka budou muset ti odvážlivci, kteří se 3. října vydají na noční přechod. Už XI. ročník Klábosilova nočního přechodu pořádá PS Svidník Černovice. Pro zájemce jsou připraveny dvě trasy v délce 15 a 25 kilometrů. „Skupina bude vysazena na neznámém místě. Poté musí určit polohu a podle mapy zvolit trasu přesunu přes dané kontrolní body, na nichž plní různé úkoly,“ vysvětluje princip nočního pochodu pořadatel Radek Hůla.

Startují tří až pětičlenné skupinky od 10 let věku. Organizátoři doporučují vzít si s sebou turistickou mapu Pelhřimovsko, baterku, kompas či buzolu, také tužku a papír. Samozřejmostí je kvalitní turistické oblečení a pohodlné boty.
Prezentace a start je 3. října od 19 do 20 hodin v rekreačním středisku ve Lhotce. Tam je i cíl celého putování.
Možnost přihlásit se mají zájemci o tuto dobrodružnou výpravu už jenom do 30. září na adrese klabosilvtiscali.cz Informace mohou získat i na telefonním čísle 565 492 288. Startovné činí 70 korun pro dospělé, pro děti a mládež do 18 let 60 korun.

Zdroj: MF-DNES Vysočina

Čtěte dále:   Druhé čtvrtletí přálo Vysočině. Rostla návštěvnost i konferenční turistika

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Omyl

St Říj 1 , 2003
Manželský pár se rozhodne na chvíli uniknout tuhé zimě a strávit týden na jihu u moře. Z pracovních důvodů se stane, že manželka může odletět až o den později. Manžel odletí podle plánu. Čtěte dále:   V Humpolci bude jídlo. Vrací se festival rekordů. Tipy na víkend na Pelhřimovsku

You May Like

Témata