Akce Kryštof

2

V pondělí spustila policie velkou preventivní akci na silnicích.

Nasazeno je 3392 policistů, kteří se zaměřují především na alkohol za volantem, na bezohlednou a nebezpečně rychlou jízdu. Kontrolovat však budou vše, technický stav vozidel, povinnou výbavu a podobně.
Ušetřeni nezůstanou ani ostatní účastníci silničního provozu, a postihovány budou i přestupky chodců, jako přecházení na červenou či mimo přechody.
Zatím není známo do kdy bude akce trvat, ale podle ministra Grosse není zaručeně poslední. „Vedla nás stoupající nehodovost, za období leden až srpen 2003 zemřelo na silnicích 890 lidí, to je o 73 více než loni.“ uvedl policejní prezident Kolář. „Dále se budeme zajímat i o to, jak se s nahlášenými hříšníky vypořádají obecní úřady, v jejichž kompetenci je řešení přestupků“.
Akce Kryštof, získala jméno podle patrona všech vinařů a pocestných, není poslední svého druhu v letošním roce. Další by měly být zaměřeny proti narkomanům a proti pouliční kriminalitě. Celkem by podobných akcí mělo být letos čtrnáct.




Velmi neověřená informace: Kryštof je naplánovaný na celý říjen, s tím že zvýšená aktivita policistů bude přerušována, aby bylo možné zpracovat nahromaděné přestupky.

Čtěte dále:   Na Humpolecku probíhá již třetí vzdělávací projekt hrazený z prostředků Evropské unie

2 thoughts on “Akce Kryštof

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nová soutěž a povídání o sponzorovi

St Říj 1 , 2003
Humpolák pro Vás připravil novou soutěž o hodnotné ceny. Odpovídejte tady. Čtěte dále:   Humpolečtí předškoláci vyráběli dřevěné boxy ve školních dílnách

You May Like

Témata