Všechno ukradnu, prozrazuje tajemství režie Tarantino

Tajemství svého umění a úspěchu se rozhodl prozradit Quentin Tarantino. „Všechno ukradnu,“ říká čtyřicetiletý americký režisér v rozhovoru pro německý magazín TV Movie. Nápady pro svá díla si prý bere především z filmů, které má sám nejraději.




Příběhy, dialogy, pozice kamery – to všechno už tady jednou bylo, tak proč to vymýšlet znovu. Hvězdu udělal z Tarantina film Pulp Fiction: Historky z podsvětí z roku 1994. Obdržel za něj dvě nominace na Oscara a zlatou sošku získal za scénář.

Nejnovějšímu Tarantinovu dílu Kill Bill předcházela dlouhá tvůrčí pauza – jeho posledním filmem byla Jackie Brownová z roku 1997. Důvod odmlky je podle režiséra prostý: nevidí důvod, proč by měl chrlit jeden film za druhým. „Nechci jenom pracovat, ale také žít a užívat si spousty sexu,“ vysvětluje. Nechce však, aby na něj filmový průmysl zapomněl. „Kill Bill je odpovědí všem, kdo mě už odepsali,“ dodává. Počátkem příštího roku by měl následovat druhý díl tohoto kung-fu thrilleru.

Čtěte dále:   Promítání filmu "Život začíná po stovce"

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Peklo

Po Říj 6 , 2003
Co se nám objevilo v naší e-mailové schránce? Dneska se nám objevil jeden velice pěkný o peklu. Čtěte dále:   Filmový festival DISNEY100

You May Like

Témata