Bývalý policista s nožem v ruce žádal rozhovor s Grossem

Čin zoufalého člověka, tak by se dalo nahlížet na noční drama v Humpolci, kde se v domě svého otce zabarikádoval 44letý muž, který s nožem v ruce žádal o rozhovor s ministrem vnitra Stanislavem Grossem nebo s pelhřimovským okresním policejním ředitelem Janem Peškem. Ohrožoval přitom sebe i svého otce.

K domku jako první dorazila čtveřice policistů z humpoleckého obvodního oddělení. Vzápětí přijel i policejní ředitel Pešek.

„Po příjezdu na místo mi šlo hlavně o to, aby nedošlo ke zranění otce, jehož útočník ohrožoval nožem. Sám jsem se nabídl, že s ním promluvím, útočník vzápětí odložil nůž a mně se ho nakonec podařilo uklidnit,“ uvedl Pešek.


Napravoval údajnou křivdu


Policejní ředitel hovořil s nezaměstnaným mužem dvě hodiny. Jak se ukázalo, muž býval v minulosti policistou a tímto chtěl upozornit na svůj případ, kdy byl v roce 1982 zraněn při výkonu služby a doposud mu nebylo přiznáno žádné odškodnění, případně invalidní důchod.


Pešek mu tedy přislíbil, že se tím bude zabývat. „Poté jsem ho propustil, on se vydal pěšky do Kejžlice, kde bydlí. Když jsem se s ním na kraji této vsi za necelé dvě hodiny znovu setkal, muž se rozplakal a za své jednání se omlouval,“ dodal Pešek.


Otec se pořezal o sklo


Bývalému policistovi nyní hrozí stíhání za trestný čin braní rukojmí, vyšetřovatel se už případem začal zabývat.


Třiasedmdesátiletého otce útočníka museli na místě ošetřit lékaři. Pořezal se o rozbité sklo okna, které vyrazil v noci ve snaze dostat se do svého domu. Celá událost se obešla bez povolání speciální zásahové jednotky.


Pešek událost zpětně zhodnotil jako životní tragédii člověka, který zřejmě není psychicky v pořádku.


Jiří Jíra, Právo

Čtěte dále:   Sportovní halu a sokolovnu v Humpolci převezme město. Jiskra nemá na opravy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pražáci, bacha na Valachy!!

Út Říj 14 , 2003
Jedna možná pravdivá historka, přišlo mailem…. Čtěte dále:   „Hommage à Santini“ 2023

You May Like

Témata