Křižovatku u Billy mají řídit nové semafory

Řešení, které by mělo přispět k větší bezpečnosti křižovatky ulic Kamarytovy, Na Kasárnách a Nerudovy již znají v Humpolci. Ze zpracované studie na řešení velmi nebezpečné a mnohdy velmi těžko průjezdné křižovatky u Billy vyplynulo, že jediným optimálním řešením by bylo osazení křižovatky světelnou signalizací.

Realizace studie by si z rozpočtu města vyžádala investici ve výši zhruba tří a půl milionu korun. Nyní tedy záleží pouze na zastupitelích, zda studii podpoří a peníze na semafory uvolní.
„Názory se však na tuto záležitost různí. Je otázkou, zda světla jsou tím nejlepším řešením,“ konstatoval místostarosta města Tomáš Křišťan. „Někdy by toto řešení mohlo působit i kontraproduktivně, tedy místo toho, aby se zde doprava usnadnila a urychlila, mohou se zde tvořit ještě mnohem větší kolony aut než nyní,“ vysvětlil místostarosta.
Jelikož je do ulice Na Kasárnách zhruba dvě desítky metrů od křižovatky i odbočka na parkoviště od Billy, která situaci ještě více komplikuje, musel by být tento průjezd parkovištěm zjednosměrněn.
V ulici Na Kasárnách by byl pouze výjezd a vjezd do parkoviště by byl povolen pouze z druhé strany, z ulice Komenského. „Částku na realizaci této křižovatky budeme navrhovat do rozpočtu na příští rok,“ dodal místostarosta Křišťan.
Pokud tedy zastupitelé toto řešení schválí, realizovat by se mělo během příštího roku.

Čtěte dále:   IDNES.CZ: V Humpolci roste první nákupní park. Lidé se těší i bojí vylidnění centra

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Stěna proti hluku možná vyroste

St Lis 19 , 2003
Vyhlídku na to, že nebudou ohrožováni hlukem z rušné silnice, nyní mají lidé z humpolecké Okružní ulice. „Po posledním jednání se blýská na lepší časy,“ tvrdí místostarosta Tomáš Křišťan. Spolupráci s majiteli komunikací, tedy krajem a s Ředitelstvím silnic a dálnic v Jihlavě si místostarosta chválí. Čtěte dále:   Příběh […]

You May Like

Témata