VÝSTAVA: Vánoční nadílka

Vánoční shon, těšení, ale i nervozita, který dárek by nejvíc potěšil – známe to všichni. A ať už se tváříme jakkoli srdnatě a posíláme svátky do horoucích pekel, v koutku duše se zažehává jiskřička dětské nedočkavosti, jaké překvapení na nás letos pod stromečkem čeká.

Pokud ovšem nepatříme k ortodoxním škarohlídům nebo ještě hůř, máme nadílku už léta zkaženou tradičními praktickými dárky typu domácích papučí. V takovém případě už se opravdu není na co těšit. I když ještě hůř jsou na tom ti, kteří musí trávit Vánoce sami. Jsou ale i nadílky, ze kterých se můžeme těšit všichni a ani nemusíme čekat na Štědrý den.

Virtuální galerie ArtForum připravila pro své příznivce, ale i náhodné návštěvníky nadílku, která nejdříve potěší oko a posléze celou, předvánočním šílením trpce zkoušenou, duši. Nadílku tedy ryze nepraktickou, ale za to pro radost. Na stránkách galerie si můžete „rozbalit“ dárky od desíti předních českých výtvarníků: Tomáše Bíma, Adolfa Borna, Hany Čápové, Karla Demela, Oldřicha Kulhánka, Miroslava Pošvice, Mariny Richterové, Jiřího Slívy a Emmy Srncové .

Emma Srncová připravila dárky nejen vánoční, některé mohou být i k svátku jmenovců naší pramáti a praotce, tedy Evy a Adama. Pro ně je připraven „Strom pokušení“ a „Adam a Eva v penzi – po sezóně“ . Marina Richterová vám nabídne „Granátové jablko“. Adolf Born se rozhodl nadělit místo tradičního vánočního kapra mořskou pannu. Jiří Slíva už myslí spíš na Silvestra. Jeho originální stolek „Vin de table“ by byl jistě atrakcí nejedné silvestrovské party. Naproti tomu dárky Karla Demela, Miroslava Pošvice a Oldřicha Kulhánka vybízí k zamyšlení.

A pokud vám letos po finanční stránce štěstí vůbec nepřeje, ale máte doma přístup k internetu, není nic snažšího než si po klidné štědrovečerní večeři sednout ke svému PC se skleničkou v ruce a společně s tím, koho byste tak rádi obdarovali uměleckým dílem, si vánoční výstavu v galerii ArtForum prohlédnout.

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci - Český rozhlas Vysočina: Vysočina má první bezobslužnou prodejnu. Zákazníci ji najdou v Humpolci

Stačí kliknout a můžete nadělit ne jedno, ale celou stránku výtvarných děl. Rozbalte svou nadílku ZDE .

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Dálniční kupony pro rok 2004

Pá Pro 12 , 2003
Nové (dražší) dálniční kupony jsou již v prodeji. Na poštách a čerpacích stanicích jsou zatím k dispozici pouze roční kupony, které jsou platné od 1.12.2003 do 31.1.2005. Kupony na kratší časový interval budou v prodeji od poloviny prosince. V ČR je 712km zpoplatněných dálnic. Naposledy se dálniční známky pro osobní […]

You May Like

Témata