Připravují se nové byty i pozemky

Výstavbu nových nájemních bytů připravuje humpolecká radnice. Již v letošním roce začne výstavba nového domu v Družstevní ulici, v němž bude dvacet bytů. „Do výstavby se pustíme v každém případě, i když se nám nepodaří získat dotaci. Během roku pak podle okolností utvoříme určitá pravidla, jakým způsobem se budou prostředky na výstavbu domu sdružovat,“ uvedl humpolecký místostarosta Tomáš Křišťan.

Byty budou všech velikostí a poměrně atraktivní a neobvyklé. Horní patra s byty o velikosti 3+1 by měla být dvoupatrová a střecha by zde zároveň měla sloužit i jako terasa.
Pokud město nezíská státní dotaci, pravděpodobně zvolí způsob sdružování peněz formou předplaceného nájemného, neboť s touto formou má podle místostarosty radnice dobré zkušenosti. Pokud město dotaci získá, bude muset financování řešit jinak.
Kromě výstavby bytového domu město nedávno vydražilo pět nově připravených pozemků na výstavbu rodinných domů v Cípku. Pro zájemce o rodinné domky se ale dál připravují další pozemky v této lokalitě, konkrétně na louce nad zimním stadionem.

Čtěte dále:   Kardinál Dominik Duka vysvětil zvláštní kapli v polích u Humpolce

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Miliony neznámých fotografií války míří na Internet

St Led 21 , 2004
Více než 5 milionů fotografií britského královského letectva z období 2. světové války si může od včerejšího dne kdokoliv prohlédnout na internetu. Britský národní archiv převedl do digitální podoby všechny fotografie, které byly před lety odtajněny. „Najít konkrétní fotografii trvalo několik dní. Na internetu to trvá několik vteřin,“ řekl agentuře […]

You May Like

Témata