Autobazary vzývají sluníčko

Přichází jaro a s ním si leckdo spojuje i více či méně příjemné starosti s pořízením nového automobilu. Ti, kteří mají hlouběji do kapsy, zpravidla vyhledávají služby autobazarů. O koupi se lidé začínají houfněji zajímat vždy s příchodem příjemnějšího počasí.

„Prodej má vzestupnou tendenci od února, nicméně snažit se musíme i v zimě. Denně prohrnujeme celý areál, čistíme auta od sněhu. Jinak to dnes už nejde,“potvrzuje vedoucí pelhřimovské pobočky Auto Hrotovická Karel Matouš, že zimní spánek se tohoto odvětví rozhodně netýká. „Prosinec, leden i únor, to jsou pro nás špatné měsíce. Pak už k nám chodí zákazníci o poznání častěji,“dozvěděli jsme se ve vystrkovském autobazaru od Vlastimila Kelera s tím, že nejvyšší poptávka panuje především po autech do 200 tisíc korun. „Pak už to klesá, peněz dnes přece jenom není nazbyt.“ Nezávisí ani tak na stáří auta, jako spíše na jeho technickém stavu. V Pelhřimově se lidé zajímají takřka o všechno. „Lidé ale mívají svoji oblíbenou značku, které věří a nehodlají ji opustit. Alespoň u nás se nejčastěji vsází na škodovky,“konstatuje Matouš. Hodně prý rozhoduje také účel koupě. Kvůli městské jízdě do práce postačí třídveřový „drobek“, na delší dálniční cestování přijde vhod robustnější vůz se silnějším naftovým motorem. Lidé podrobně zkoumají takřka vše, zejména pak přítomnost servisní knížky a také, zda auto neprodělalo nějaký karambol. Pokud je auto opravdu pěkné, klidně může být i osm, devět let staré. Prodejnost jako taková prý kolísá. „Třeba vloni jsme někdy vyřídili až pět obchodů za den, jindy zase vůbec nic. Opět se vracíme k tomu počasí. Sotvakdo sem přijde kupovat auto v lijáku,“podotýká Keler. S tím víceméně souhlasí i Karel Matouš: „V nejpříhodnějším jarním období se tu otočí padesát až šedesát aut měsíčně. Vše se pochopitelně odvíjí od poměru kvality a ceny,“dodává a neopomene zmínit ani důvěru zákazníka v ten který autobazar. Na té si každý hodně zakládá, doplňkové služby nevyjímaje.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Noc vědců bude v Humpolci, vinobraní v Počátkách

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Lyžování na Vysočině?

Ne Bře 7 , 2004
Zpravodajství o sněhové situaci na sjezdovkách v kraji Vysočina k tomuto víkendu. Všude jsou ideální podmínky pro lyžování. Čtěte dále:   Prezident si v Jihlavě vyzkoušel biatlonovou střelbu, při běhu ho chytila křeč

You May Like

Témata