Řemeslný jarmark

MěKIS v Humpolci pro vás chystá v rámci 5. ročníku Majálesových oslav TRADIČNÍ ŘEMESLNÝ JARMARK – v sobotu 1. května 2004 na Horním náměstí v Humpolci.

Řemeslný jarmark v HumpolciBatika, dřevěné výrobky, malování na sklo, umělecké kovářství, modrá keramika, květináče, medovina, včelí výrobky, krajky, paličkování, přírodní korek, korálky, skleničky, kůže, proutí, dráteník, tesařina, činění a barvení kožešin, čarodějnice tkané tašky, sedlářství, dárečky, černé šperky, umělecké zpracování kovů, košíkářství,  sušené exot. květiny, kameny a kamínky, kovové miniatury, kovotepec, měšce, taušírování, dřevěné hračky, hlavolamy, paličkování, aromalampy, vlnitý papír, sláma, knihtisk a knihařské práce, voňavé věci, žertovné předměty, loutky, drobná keramika, svíčky,porcelán, olejomalba, brusivo, opracování kamenů, bižuterie, bylinkové polštářky, …


… a navíc se bude střílet z děla!!!
Skupina historické dělostřelby a šermu – Společenství svobodných pánů z Jihlavy, města královského vystoupí během řemeslného jarmarku na Horním náměstí v Humpolci v 10:00 s programem „Historická dělostřelba“: 
Ukázka v délce 60 minut s podrobným výkladem o vzniku, používání a vývoji palných zbraní na našem území, s předvedením  střelby z originálů a replik tehdejších zbraní. K dispozici je 13 hlavní různých typů a ráží, z toho 2 originály hmoždířů z 16. století.
Nebezpečí nehrozí – obsluha je odborně proškolena!
Možnost střelby z ručních zbraní pro odvážné diváky!

Čtěte dále:   Předplatné čtvrtletníku Zálesí

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kinematograf bratří Čadíků přijede do Humpolce

Út Bře 9 , 2004
Konec školního roku 2003/2004 a začátek letních prázdnin oslavíme tentokrát na humpoleckém Horním náměstí týdenní filmovou jízdou s kinematografem bratří Čadíků. Akce, kterou pro vás připravilo Městské kulturní a informační středisko a Město Humpolec, potrvá ode dne rozdání vysvědčení ve školách, tedy od 30.června do 6. července. Horní náměstí se […]

You May Like

Témata