Aktualitky

1

Kulturní, sportovní a jiné aktualitky z Humpolce a okolí.

Knihovna najde místo ve zbrusu nové přístavbě

Světlice – Místní knihovnu čeká v dohledné době stěhování do nové přístavby u osadního výboru. Z uvolněných prostor se stane zasedací místnost, která především poslouží k zasedáním občanského aktivu. K tomuto účelu město Humpolec vyčlenilo ze svého rozpočtu částku 420 tisíc korun.

Devítimetrové plátno přijímalo obrazy ze sedmi projektorů

Diashow Leoše Šimánka Jižní Aljaška – dobrodružství v divočině zhlédli diváci ve velkém sále kulturního domu Máj v Pelhřimově. Krása divoké přírody byla pro ně jistě nezapomenutelným zážitkem. Škoda, že zájem diváků nebyl tak velký, jak pořadatelé očekávali. „Lidé si asi musí zvyknout. Další program plánujeme na podzim a věřím, že se návštěvnost zvýší,“říká cestovatel. Součástí pořadu byla také autogramiáda, kde Leoš Šimánek podepisoval své knihy plné nádherných fotografií panenské přírody.

Chovatelé vyšetří své čtyřnohé miláčky


Krajská veterinární správa (KVS) pro kraj Vysočina upozorňuje chovatele hospodářských zvířat v okrese Pelhřimov na jejich povinnost zabezpečit provedení veterinárních vyšetření, zdravotních zkoušek a diagnostických úkonů v roce 2004. O jejich zhotovení jsou povinni požádat soukromého veterinárního lékaře a výsledky vyšetření jsou povinni předložit KVS, budou- li o to požádáni. V praxi to pro chovatele hospodářských zvířat znamená, aby včas požádali svého privátního veterinárního lékaře o provedení zdravotních zkoušek u skotu, ovcí, koz, koní, prasnic a drůbeže, je- li chována podnikatelským způsobem. Vyšetření u ovcí a koz se týká schválených plemeníků (beranů, kozlů a šlechtitelských chovů ovcí s produkcí plemenných beránků a kozlíků). U koní se vyšetření týká pouze některých klisen. U prasnic a dalších plemenic, mezi které patří kráva, jalovice, kozy, ovce, klisny, se vyšetření týká plemenic po zmetání. S celým rozsahem zdravotních zkoušek u všech jmenovaných zvířat jsou detailně obeznámeni privátní veterinární lékaři a zkoušky provedou po dohodě s chovatelem v předepsaném rozsahu. Potvrzení o provedených zdravotních zkouškách, které privátní veterinární lékaři po odsouhlasení a podepsání v jednom výtisku předají, je nutné uschovat pro případnou kontrolu ze strany zaměstnanců KVS nebo dalších orgánů veterinární správy. Jednu kopii předá privátní veterinární lékař na Inspektorát KVS pro kraj Vysočina v Pelhřimově, aby mohlo být sledováno plnění zdravotních zkoušek v okrese. Chovatelé, kteří nesplní povinnost zajištění zdravotních zkoušek u hospodářských zvířat se vystavují nebezpečí, že jim bude pozastaven status chovu prostého vybraných nákaz a znemožněno obchodování se zvířaty a jejich produkty, případně sankce dle zákona o veterinární péči za neplnění povinností chovatele. KVS pro kraj Vysočina.

Čtěte dále:   Výpadek

Axl

One thought on “Aktualitky

  1. Kurňa to mě pěkně štve, že jsem toho Šimánka nemohl vidět. Snad příště.

    Lidi běžte na to, ten člověk je fakt borec a jeho příhody a fotografie z Aljašky, to je prostě nepopsatelná nádhera. Kupte si jeho knížky, stojej fakt za to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Při oslavě už bude nádraží jako nové

So Bře 27 , 2004
Na 18. září se na humpolecké železnici připravuje velká slavnost k výročí 110 let od jejího vzniku. Kromě parní lokomotivy a drezíny, které budou jezdit po trase Humpolec – Havlíčkův Brod, nebudou chybět mažoretky a kulturní program. V té době už bude dokončena i rekonstrukce vlakového nádraží v Humpolci, se […]

You May Like

Témata