Při oslavě už bude nádraží jako nové

Na 18. září se na humpolecké železnici připravuje velká slavnost k výročí 110 let od jejího vzniku. Kromě parní lokomotivy a drezíny, které budou jezdit po trase Humpolec – Havlíčkův Brod, nebudou chybět mažoretky a kulturní program. V té době už bude dokončena i rekonstrukce vlakového nádraží v Humpolci, se kterou se brzy začne. Na opravu přispělo i město Humpolec částkou 300 tisíc.

Díky výstavbě nové výrobní haly v průmyslové zóně na Pražské ulici, která se zasloužila o zachování této trati, zde byla v současné době posílena i osobní doprava. Japonský investor totiž hodlá železnici využívat k dovážení veškerého materiálu pro výrobu a počítá i s částečným vývozem po železnici.

Čtěte dále:   Humpolecké farmářské trhy

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Ondřej Neff: Psa budu muset omezit

Ne Bře 28 , 2004
ž budete někde sedět s lidmi, kteří se profesionálně nezabývají Internetem, zkuste nadhodit jména nějakých internetových celebrit a nulová odezva vás možná přivede na myšlenku, že Internet je tak trochu mikrosvět sám pro sebe. Pokud se vám však podaří s nějakým jménem prorazit offline, bude to pravděpodobně Ondřej Neff. Čtěte […]

You May Like

Témata