Jízda Františka Jokla 2004

V sobotu 31.7.2004 se konal další ročník „závodu“ veteránů, který organizuje Veterán Klub Úsobí a pan František Jokl z Humpolce.

Počasí nadšencům celý den přálo a tak mohl být bez velkých problémů v 10,00 hod. na humpoleckém Horním náměstí zahájen závod veteránů. Po úvodním slově organizátora a duchovního otce této jízdy pan Jokl pozdravil přítomné veteránisty jménem městského úřadu a města Humpolce pan místostarosta Brzoň.
Následovaly starty po časových odstupech a hned na začátku první úkol – nastartování stroje.
Celý závod vlastně není závodem v pravém slova smyslu, spíše to je setkání stejně „postižených“ lidí se zápalem pro staré vozy a motocykly. Pan Jokl každý rok vybírá novou trasu po krásných silničkách a zákoutích našeho regionu. Řidiči jedou po tzv. itineráři a po cestě plní různé záludné úkoly. Všichni majitelé nádherných veteránů se rádi projedou za hezkého počasí po krásné krajině, pochlubí se svými miláčky a večer se společně pobaví v cíli. Cíl byl letos na zámku a restauraci v Okroulici, kde se mimo jiné peklo prase …
Tato jízda se v sobotním poledni setkala s další podobnou akcí zaměřenou na Velorexy (sraz) v Lipnici nad Sázavou. Takže tuto sobotu bylo u nás k vidění nevídané množství zajímavých vozidel.
Akce byla opět úspěšná, nijak megalomanská, ale o to pohodovější. Zúčastnilo se 18 vozidel a 17 motocyklů z celé České republiky.

Poučení před startem.


Zleva: p. Jokl, p. Brzoň


Tradiční účastníci.


Opravdová lahůdka se šarmantním pánem.


Lahůdka nad lahůdky i ve světovém měřítku - Bentley.


Zasloužený odpočinek ve stínu po vykonané práci.


Zasloužený odpočinek v cíli u piva.

Čtěte dále:   Krajská hokejová liga. Humpolec poprvé prohrál

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Žáby a život

Út Srp 3 , 2004
Kdesi na místě, které není podobné žádnému, které známe, si povídají dva cizí lidé, kteří nejsou podobní nikomu, koho známe, o věcech, které se nikdy nemohly stát. Čtěte dále:   Krajská hokejová liga. Humpolec poprvé prohrál

You May Like

Témata