Seskok padákem – drama v oblacích

Tandemový seskok padákem z výšky 3000 metrů spojený s přímým vstupem do vysílání měl absolvovat v neděli na jihlavském letišti v Henčově redaktor Českého rozhlasu Petr Hladík. Zamýšlená reportáž ze zhruba šest minut trvajícího letu na padáku s instruktorem na zádech se však nečekaně zdramatizovala.

Pro Petra Hladíka to byl první seskok. Po zhruba třiceti sekundách volného pádu se mu za hlavou ozval hlas instruktora: „Máme problémy s padákem, budeme ho muset zahodit! Přejdeme opět do volného pádu,“ konstatoval s ledovým klidem. Za okamžik už se ve vzduchu vznášel uvolněný hlavní padák se zamotanými šňůrami.


 


„V té chvíli jsem si uvědomil, že v případě dalšího průšvihu třetí padák už nemáme,“ popisoval chvíle prožité hrůzy Petr Hladík. „Věřil jsem ale, že to bude dobré. Instruktor mě přesvědčil svým naprostým klidem. Pak přišlo to druhé vysvobozující trhnutí,“ vzpomínal Petr.


 


Místo na letiště se však instruktor rozhodl pronásledovat odhozený hlavní padák.


„Říkal, že je to strašně drahá záležitost, a tak jsme za ním letěli,“ dodal redaktor. Svůj přímý vstup do vysílání musel odložit až na chvíli po dosednutí na zem.


„Šel bych do toho určitě znovu. Nevím sice, jestli hned, ale ten člověk, se kterým jsem skákal, to zvládl dokonale,“ pochvaloval si Petr Hladík.


 


(z denního tisku)

Čtěte dále:   Adoptujte si zvíře ze Stanice Pavlov jednoduše přes elektronický formulář

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Drakiáda a opékání špekáčků

So Zář 25 , 2004
Opět něco pro malé Cipísky. Čtěte dále:   Noc vědců v Humpolci se blíží. Na návštěvníky čeká pestrý program i odměna

You May Like

Témata