Je známa nejkrásnější žena světa

Dvacetiletá miss Peru Maria Julia Mantilla Garcíová se stala pro letošní rok nejkrásnější ženou světa v soutěži Miss World.

Česká zástupkyně mezi světovými krasavicemi Jana Doleželová se dostala mezi patnáct finalistek. Doleželová své agentuře sdělila, že je šťastná a že ze své účasti v nejlepší patnáctce má krásný pocit. Nevěřila prý, že postoupí tak vysoko, i když jí o tom přesvědčovaly ostatní dívky i někteří organizátoři. Letos poprvé v historii soutěže Miss World rozhodovala o vítězce nikoli porota, nýbrž veřejné hlasování. Zájemci z celého světa mohli své favoritky podporovat do sobotního televizního finále po internetu, telefonicky nebo prostřednictvím zpráv sms. O titul nejkrásnější ženy světa bojovalo od začátku listopadu přes 107 kandidátek, z nichž do semifinále v sobotu postoupilo patnáct nejlepších, zatímco v minulých dvou letech bylo semifinalistek dvacet.

Druhé místo v soutěži Miss World 2004, která se konala v jihočínském městě San-ja, patří miss Dominikánské republiky Claudii Julisse Cruz Rodríguezové a třetí místo miss Spojených států Nancy Randallové.

Česká kandidátka se probojovala do skupiny, kterou tvořily vítězky rámcových soutěží a dívky, jež získaly nejvíce hlasů od diváků, řekla ČTK Jana Dvořáková z agentury Miss Models, která letošní českou miss zastupuje.


Při vyhlášení vítězky Garcíová, oblečená ve třpytivých tyrkysových šatech s výstřihem na zádech, propukla v pláč. „Jsem velmi překvapená a také velice šťastná,“ řekla novinářům a dodala, že se chce věnovat charitativní činnosti a jako miss chce pomáhat lidem, jak jen bude moci.

„Skutečnost, že jsem první miss světa, která získala korunku díky hlasování veřejnosti, ji činí pro mě ještě cennější,“ řekla mladá 174 centimetrů vysoká vítězka, která se chce stát středoškolskou profesorkou. Garcíová vzdala také čest přímořskému letovisku San-je ležícím na subtropickém ostrově Chaj-nan. Tam se bude konat příští i 55. ročník Miss World, protože pořadatelská organizace sídlící v Londýně vyjádřila s organizací i pohostinností letoviska mimořádnou spokojenost. „Nemluvím příliš dobře anglicky, ale úsměvy lidí vypovídají víc než řeč,“ řekla Garcíová, která se narodila v jihoperuánském Trujillu. Ve volném čase se věnuje sportu, ráda prý tančí a kreslí.

Sdělovací prostředky upozornily, že San-je bylo ještě před několika lety ospalé městečko, kde cizinec působil jako zjevení. Další připomínají, že před dvaceti lety Čína málem trestala ženy, pokud se chtěly nadbytečně zkrášlovat.

Letošní soutěž provázel písněmi popový zpěvák Lionel Richie. Pro případ, že by lidové hlasování selhalo, byla připravena porota, ve které byly australská televizní hvězda Kate Ritchieová, legenda kriketu Viv Richards, čínský módní fotograf Li Šao-baj a irský podnikatel Krish Naidoo. Soutěž moderovaly britská modelka Lisa Snowdonová, hongkongská televizní hlasatelka Angela Chowová a Troy McClainová, bývalá účastnice americké televizní reality show The Apprentice.

Zdroj: ČTK


MISS WORLD 2004 – Maria Julia Mantilla Garcia (Peru):



První vícemiss – Claudia Julissa Cruz Rodriguez (Dominikánská republika):



Druhá vícemiss – Nancy Randall (USA):



15. místo – Jana Doleželová (Česká republika):



Officiální stránky soutěže: http://www.missworld.tv

Čtěte dále:   Drakiáda se SVČ Humpolec

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Surf & Turf: Crab-Stuffed Filet Mignon with Whiskey Peppercorn Sauce

Út Pro 7 , 2004
Surf’n’Turf nebo-li „Vlny a tráva“. Tento název se v Americe používá pro označení pokrmu sestávajícího se současně z mořských plodů (nebo ryb) a hovězího masa. Je to tak populární jídlo, že nesmí chybět na žádném menu žádné restaurace. Od nejzaplivanějších putyk v Aljašském zapadákově pro rybáře, přes cajunské hospůdky v […]

You May Like

Témata