Přátelé podlipnických kostelů

Občanské sdružení Přátelé podlipnických kostelů zajišťuje od roku 2002 postupnou opravu tří vzácných gotických kostelů ze 14. století v blízkosti hradu Lipnice na Havlíčkobrodsku: kostela sv. Martina v Dolním Městě, sv. Markéty v Loukově a sv. Jiří v Řečici. Rádi bychom z celého srdce poděkovali všem, kteří na jejich opravy finanční či jinou pomocí již přispěli.


V současné době naléhavě sháníme prostředky na další opravy, z nichž některé již probíhají a některé se začnou provádět v nejbližších týdnech. Celkový letošní rozpočet prací je 1 160 000,- Kč; podařilo se nám prosadit se v grantových řízeních, tudíž část bude hrazena ze státního rozpočtu a z rozpočtu kraje Vysočina. Naše občanské sdružení, které je zcela závislé na příspěvcích dárců, se v letošním roce zavázalo podílet se na opravách částkou 629 000,- Kč. Jedná se v první řadě o opravu věže kostela sv. Markéty v Loukově, dále o práce spojené s odvlhčením kostela sv. Martina v Dolním Městě, o vstupní restaurátorský průzkum a nezbytné zajištění gotických nástěnných maleb v tomtéž objektu, o nátěr střechy a zajištění gotických nástěnných maleb v kostele sv. Jiří v Řečici. Finanční dary mohou dobrodinci posílat na náš nový transparentní účet u E-banky: 1941236028/2400. Předem děkujeme za jakoukoli pomoc. Je nám velmi potřebná, neboť probíhající opravy bude třeba v brzké době zaplatit a bez příspěvků z veřejné sbírky občanského sdružení nedojde ani k převodu grantových finančních prostředků.

Líza Machoninová
předsedkyně občanského sdružení Přátelé podlipnických kostelů.
www.kostelni.duch.cz

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Začíná Honzlův Humpolec, budou i Šibřinky

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Honda FCX: Konec diktátu ropy, tankujte vodík!

Ne Zář 25 , 2005
Auta na vodík se z laboratoří a sci-fi románů přesouvají do reálného provozu. O dopravních prostředcích, které namísto výfukových plynů vypouštějí vodní páru, se mluví už nějakou dobu. Občas se za jeho volantem nechá vyfotit některý z osvícenějších politiků, případně se v rámci experimentálního provozu zařadí do flotily státních úřadů […]

You May Like

Témata