Gang ukradl dvacet aut

r n o – Gang zlodějů aut zadrželi brněnští kriminalisté. Tři mladíci podle informací policie ukradli od loňského května nejméně dvacet automobilů. Vozidla zloději vozili do Dolních Dubňan na Znojemsku, kde je další muži předělávali.

A011205_LIN_POLICG_G.jpg

Na ukradených autech se měnila čísla karoserie, motoru i registrační značky. Auta odebírali rovněž tři další lidé ze Žďárska mezi nimi i v okolí známý dovozce ojetých automobilů.

Kriminalisté zajistili celkem dvanáct kradených aut, z dalších čtyř našli jenom motory. Dvě felicie museli zabavit i lidem, kteří si je koupili v bazaru v dobré víře, že auta nejsou kradená. Ti tak přišli o peníze i o vozidla. Nyní se mohou jenom soudit o náhradu škody.

Škoda? Čtyři miliony

„Odhalili jsme organizovanou skupinu. Celkem jde o devět lidí, z nichž šest je ve vazbě,“ uvedl kriminalista, který se případem zabývá. Zloději způsobili krádežemi škodu za čtyři miliony korun. Podle kriminalistů je pravděpodobné, že muži ukradli ještě více automobilů. Pachatelům nyní hrozí pět až dvanáct let vězení.

„Kradli vyloženě na objednávku. Vybírali si typ auta, jeho barvu a dokonce provedení,“ tvrdí kriminalista, který nechce do novin uvádět své jméno. „Krádeže nikdy nezmizí. Je to věc poptávky a nabídky. Pokud budou lidé kupovat kradené věci, může celý národ nastoupit k policii a nepomůže to,“ povzdechl si policista.

Podle něho se krádeže aut těžko prokazují, protože například prakticky každá dílna, kde se kradená auta předělávají tak, aby byla na první pohled v pořádku, se tváří jako obyčejná kutilská dílna. Také vybavení kriminalistů by podle jednoho z noich mohlo být lepší. „Když honíme zloděje, kteří jezdí v silném audi s obyčejnsou felicíí, není to lehké,“ uvedl.

MF DNES, Jaroslav Čuřík

Čtěte dále:   Kardinál Dominik Duka vysvětil zvláštní kapli v polích u Humpolce

Správce webu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

PENÍZE: Bezpečnostní prvky Eura

Čt Pro 20 , 2001
Euro bankovky obsahují celou řadu bezpečnostních prvků a při návrhu nových bankovek bylo využito nejnovějších poznatků o ochraně bankovek proti padělání. Umíte poznat podvodníky? Čtěte dále:   Michelinský kuchař rozpálil humpoleckou Stromovku

You May Like

Témata