Plněný pstruh na TimeLordův způsob

Blíží se pomalu Vánoce a já tu mám pro Vás jeden netradiční nápad pokrmu na některý z adventních dní.

Dnešní recept nemá s americkou kuchyní nic společného. Jelikož se mi ale nechtělo kvůli němu zakládat novou rubriku, použil jsem tedy tuto „americkou“.

Abych se přiznal, nemám poslední dobou na vaření příliš mnoho času. Tuhle jsem si ale koupil dva pěkné pstruhy a rozhodl jsem se je udělat nějak netradičně. Při pátrání po receptech na webu jsem na jednom slovenském serveru narazil na recept který se mi zdál velice zajímavý. Trochu jsem si ho ještě upravil a pustil jsem se do jeho přípravy. Výsledek byl více než příjemný. S Hankou jsme se olizovali ještě dlouho po jídle a pstruzi nám moc a moc chutnali. Měli naprosto vynikající a na rybu naprosto nevšední chuť. Recept by se hodil zcela jistě i na jiné bílomasé ryby a nádivka z tohoto receptu dokáže i z chuťově nevýrazné ryby udělat pikantní, chuťový zážitek.

Upozorňuji, že se jedná o docela pikantní úpravu, tudiž nedoporučuji lidem, kteří nemají rádi ostřejší a pálivější jídla.

Potřebujeme:

jednoho asi 300 g pstruha na osobu, koření na ryby, chilli papriku, kmín celý, pepř, hladkou mouku, olivový olej, 2 plátky slaniny, 1 cibuli, alobal
Na náplň: olivy, cibuli, pikantní sójovou omáčku, kari koření, tavený sýr, Tabasco, 2 chilli papričky, pikantnější klobásu

Jak na to: Pstruhy vykucháme a očistíme. Pokud si koupíte už vykuchaného, máte o starost míň. Vnitřky pstruhů vysypeme kmínem. Pstruhy z každé strany okořeníme a jemně poprášíme troškou mouky. Připravíme si náplň: na rozpáleném oleji opražíme olivy, najemno nasekanou cibuli a nadrobounko nakrájenou klobásu. Přidáme pikantní sójovou omáčku (je možné použít i obyčejnou), kari koření, chilli papričky a Tabasco. Vložíme nakrájané tavené sýry, které necháme za stálého míchání roztéct. A náplň je hotová! Naládujeme jí do pstruhů, na vrch každého pstruha položíme plátek slaniny, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 130 stupňů Celsia. Podávame se zeleninou a vařenými nebo opékanými bramborami.

Čtěte dále:   Bratislavská vepřová plec - lahoda od sousedů

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Občane, braň se III

So Lis 19 , 2005
Sobotní a nedělní rána jsou na místech kolem pošty ve znamení svinčíku. To už víme a co ještě? Čtěte dále:   Fotoreportáž: Street Food Festival v Pelhřimově

You May Like

Témata