Kulturní vánoční akce v Humpolci

Vánoce už klepou na vrátka a pro ty, kdo jejich předzvěst netouží strávit pouze v nakupovacím maratónu, v úklidovém šílenství či nad plechy připáleného cukroví, nabízíme seznam kulturních akcí s vánočním zaměřením.

Až do 6.ledna příštího roku pořádá Muzeum Dr.Aleše hrdličky“Výstavu betlémů”z vlastních sbírek. Jako host výstavy se představí se svým keramickým betlémem žáci ZUŠ Gustava Mahlera v Humpolci. Betlém je součástí velké scény “Staročeská vesnice”a je tvořen z 200 figur lidí a zvířat. Na projektu pracovalo 120 žáků výtvarného oboru. Scéna zaujímá plochu 5 x 5 metrů, výška figur je 30 cm. Expozice se nachází ve výstavním sálu muzea na Dolním náměstí.


Ve čtvrtek 15.12. – pozor, tedy DNES – se od 19:30 hod. koná koncert pořádaný MěKIS Humpolec “Předvánoční zpívání”. Vystoupí pěvecký sbor Čech a Lech z Humpolce pod vedením Hany Průšové. Klavírní doprovod: Hana Průšová a Tereza Hořejšová. Spoluúčinkují: Pavla Urbanová – housle, Markéta Urbanová – příčná flétna. Zazní díla Ch. Gounoda, A.Dvořáka, J.J.Ryby, J.Fiedlera, V.Steckera, a známé vánoční koledy.


V pátek 16.12. vás zve Základní umělecká škola G.Mahlera na koncert “Vánoce 2005”, konaný v sálu kina na Havlíčkově náměstí. Vystoupí zde žáci pěveckého oddělení pod vedením Jany Borkové. Začátek je v 19:00 hodin.


Rovněž 16.12. pořádá Literární klub knihovny prodejní výstavu výtvarnice Daniely Kociánové. Vystavené exponáty – šperky, svícny, slané pečivo, apod. se mohou stát i vítaným vánočním dárkem. S těmito výtvarnými díly se všichni zájemci o rukodělné práce mohli setkat už během výtvarné dílny letos v listopadu. Výstava se uskuteční od 8.00 do 15.30 hodin.


V sobotu 17.12. vás Základní škola Hradská zve na “Předvánoční odpoledne”. Programem je výroba svícínků, pletení slaměných ozdob, výroba a zdobení svíček z včelího vosku, výroba a zdobení vánočních ozdob z hlíny, zdobení přáníček, krabiček,taštiček přírodními materiály, výroba vánočních přání. Již tradičně je připraven vánoční obchůdek a malé občerstvení. Akce bude probíhat od 14:00 do 17:00 hodin.

Čtěte dále:   Humpoleckou základní uměleckou školu vede nová ředitelka

Dne 22.12. v 18:30 hod. se bude v kostelu Sboru J.Želivského konat koncert Vánočních písní a koled. Zazní písničky Luboše Svobody a Jana Kysely.


V pátek 23.12. přiveze Středisko Junáka na Horní náměstí “Betlémské světlo”. Tento symbol Vánoc byl zapálen až v Dalekém Betlémě a putuje prostřednictvím skautů po celé Evropě. Pokud i vy chcete letošní Vánoce prožít v jeho záři, přijďte si jej zapálit. Budete potřebovat pouze svíčku či kahánek a vhodný kryt proti větru. Betlémské světlo se bude rozdávat pod vánočním stromem od 16:00 do 18:00 hodin. Ve stejnou dobu budou městem procházet světlonoši, od nichž si můžete Betlémské světlo také zapálit. Zcela jistě jde o zvláštní událost, kterou byste si neměli rozhodně nechat ujít.


Na Boží hod vánoční 25.12. bude od 15:00 hod. v kostele Sv.Mikuláše pořádán varhanní koncert. Účinkující: Petra Kopecká, Lenka Urbanová, Martin Dvořák.


Do 23. prosince potrvá ve výstavním sále muzea na Horním náměstí prodejní výstava vánočních výrobků, které pochází z rukou pacientů Havlíčkobrodské psychyatrické léčebny a Želivského protialkoholního oddělení. Kromě všedních dnů se sem můžete přijít podívat i v sobotu a neděli od 14 do 18 hodin.

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Páteční vtipná kaše

Pá Pro 16 , 2005
A už je tu opět další pátek. A s ním předvánoční nadílka vtipné kaše. (I když v dnešních komentářích s tím humorem začal někdo již přede mnou.) Čtěte dále:   Bývalou Jednotu v Hněvkovicích využijí děti. Budovu koupilo město

You May Like

Témata