Z deníku humpolecké policie

Co vše se událo v uplynulých dnech

V neděli 5. března hodinu po poledni byl nalezen ve svém bytě na humpoleckém sídlišti padesátiletý muž bez známek života. Šetřením bylo zjištěno, že muž byl samotář a již delší dobu nebyl spatřen okolními obyvateli. Muž s největší pravděpodobností zemřel na podchlazení. Stalo se tak totiž jen několik dnů poté, co mu technici Jihočeské plynárenské společnosti odpojili kvůli dluhům přívod plynu a muž si tak nemohl zatopit. Zda muž skutečně zemřel na podchlazení, odhalí s jistotou až soudní pitva. K této variantě se ale předběžně přiklonil i lékař humpolecké záchranné služby, který vyloučil cizí zavinění. Padesátiletý muž z Humpolce se tak s největší pravděpodobností stal pátou obětí letošní tuhé zimy na Vysočině. Na podchlazení zemřel také muž, jehož tělo hasiči minulé pondělí vyprošťovali z lesa u Znětínku na Žďársku. Koncem ledna umrzl čtyřicetiletý muž na Staré plovárně v Jihlavě. Na vykrvácení a podchlazení zemřel čtyřiapadesátiletý muž na Třebíčsku a hned na počátku zimy umrzla žena v průjezdu domu v Třešti na Jihlavsku.


Ve čtvrtek 2.března krátce před osmou hodinou ranní jela osmadvacetiletá řidička po silnici k CIP Humpolec. U brány se vyhýbala zaparkovanému vozidlu po pravé straně vozovky. V důsledku oslnění sluncem přehlédla protijedoucí vozidlo Peugeot a levou přední čátí vozidla narazila do jeho levé přední části. Ke zranění osob nedošlo, alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda se vyšplhala na 80 000 korun.


Zaměstnankyně jednoho z humpoleckých supermarketů si po pracovní době odložila tašku se svými věcmi do nastartovaného osobního vozidla a šla se ještě rozloučit se svými spolupracovníky. Tohoto okamžiku využil neznámý poberta a pod rouškou tmy tašku z automobilu sebral. Žena si však zloděje všimla a neváhala ho pronásledovat. Podařilo se jí lupiče dostihnout a začali se spolu o tašku přetahovat. Pachatel ji ale povalil na zem, vysmekl se jí a utekl. Žena tak přišla o svoji peněženku s platební kartou a finančním obnosem ve výši 2.100 Kč.

Čtěte dále:   Srážka s gaučem na dálnici u Humpolce: do spadené sedací soupravy narazil kamion

Na jaro se již zřejmě připravoval zloděj v Humpolci. V posledním únorovém týdnu se vloupal do řadové garáže a odnesl si odtud rotační sekačku. Kromě toho zde sebral i čtyři kusy pneumatik i s disky na vozidlo Daewoo. Majiteli tak způsobil škodu na odcizených věcech 18 701 korun, poškozením zámku vznikla škoda 200 korun.


Odhozený nedopalek cigarety způsobil 24.února požár vnitřních prostor Baru Pizzerie v Humpolci. Provozovateli tak vznikla škoda ve výši minimálně 100.000,- Kč.


Na silnicích opět přibývá řidičů s alkoholem v krvi. Policejní hlídka z Humpolce prokázala 43letému muži 1,94 promile při řízení vozidla. Muž byl navíc za tento čin už jednou šetřen správním orgánem.

Příznivec fotbalu se ve středu 22. února vydal v odpoledních hodinách na fotbalový stadion v Humpolci. Nepohánělo ho však touha po sportu, ale jeho cílem se stal bufet. U bufetu rozbil skleněnou výplň vstupních dveří a z neuzamčené zásuvky vzal 200 korun. K tomuto lupu ještě vzal několik krabiček cigaret a odešel.Poškozením bufetu neznámý lapka způsobil škodu za 4 000 korun, na odcizených věcech necelé čtyři stovky.

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kino Humpolec: VOKO FAMU

St Bře 8 , 2006
Tuto sobotu proběhne v humpoleckém kině přehlídka krátkých a jednoho dlouhého filmu nazvaná VOKO FAMU. Uvidíte to nejlepší z FAMUfestu 2005. Přijďte se podívat. Srdečně vás všechny zveme. Čtěte dále:   Opilec v kamionu dostal podmínku. Na D1 u Humpolce boural se třemi promile

You May Like

Témata