Tip na výlet – observatoř v Košeticích

Meteorologové zvou tento víkend všechny zájemce na návštěvu meteorologických stanic. Na sobotu 25.března totiž připadá Světový meteorologický den, a tak Český hydrometeorologický ústav pořádá na všech svých pobočkách a profesionálních stanicích den otevřených dveří. Navštívit meteorologické stanice mohou zájemci v sobotu v čase od 9 do 14 hodin.

Zajímavosti své práce poodhalí například pracovníci observatoře v Košeticích na Pelhřimovsku. Nachází se zde specializované pracoviště, které monitoruje v rámci mezinárodních programů kvalitu přírodního prostředí. Stejně tak zve k návštěvě meteorologická stanice v Kostelní Myslové. Návštěvníky čeká kompletní prohlídka s odborným výkladem o historii meteorologických měření a dějinách stanice. V čase od 9 do 13 hodin bude pro zájemce otevřena i meteorologická stanice v Dukovanech. Lidé uvidí zařízení sloužící k měření meteorologických dat. Jedná se například o přístroje, které jsou využívány k měření teploty, srážek, směru a rychlosti větru či teploty půdy. Alespoň na chvíli proniknout do tajů meteorologů tak mohou o víkendu všichni ti, kteří se zajímají o sledování a předpovědi počasí.


(Zdroj: MF Dnes)

Čtěte dále:   Kraj Vysočina: tipy na neotřelé výlety s příběhem

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Jak se staví LIDL v Humpolci III

Pá Bře 24 , 2006
Bourání výrobních hal bývalých Humpoleckých strojíren už bylo téměř dokončeno. K dotazu našich čtenářů, kam se bude materiál z demolice odvážet, se nám podařilo zjistit, že tento materiál nijak likvidován nebude, ale poslouží k zarovnání terénu do úrovně hlavní komunikace v oblasti. Obrázek toho, jak postupovala demolice, vám přináší naše […]

You May Like

Témata