Autokrosová sezóna začíná v Humpolci

8

Letošní ročník autokrosového seriálu Mistrovství České republiky bude zahájen opět v Humpolci na trati „Pod Vilémovským lomem“, a to již tuto neděli 23.dubna. Závod se pojede jako součást Mistrovství zóny Střední Evropy, takže se diváci mohou těšit i na zahraniční jezdce. Přihlášeni jsou závodníci z Rakouska, Slovenska, Německa, zatím zůstává nepotvrzena účast Maďarů. V každém případě všechny milovníky tohoto sportu čeká atraktivní podívaná zprostředkovaná elitní špičkou evropských autokrosařů.

V závodě se také představí noví piloti, kteří do autokrosové soutěže nastoupí letos poprvé. Například ve tříde JB bude debutovat sestra Petra Kotvalda, který je divákům znám ze třídy D3. Do autokrosového sportu se zapojuje čím dál tím více žen, což je pro všechny účastníky vítaným zpestřením. Krom toho je třeba zmínit, že žádný jiný stát na světě nemá tak bohatou základnu juniorů a autokrosových nadějí jako právě Česká republika. V ČR se jedná o vůbec nejúspěšnější motoristickou disciplínu za posledních 20 let.


Při 25. ročníku tradičního humpoleckého závodu, který je letos prvním podnikem nové sezony, se po mnohaleté přestávce pojede jako součást republikového šampionátu i divize D1. Jedná se o speciály s karosérií běžného osobního automobilu, které několik posledních let jezdily jen jako součást Mistrovství Evropy. Pro diváky je ovšem nejpřitažlivější “královská třída” D3 do 4 000 ccm. Je nejrychlejší a nejdravější divizí, navíc velice silně obsazená a startovat by v ní mělo i několik bývalých mistrů Evropy: Roman Keřka, Petr Bartoš či Jaroslav Hošek.
Autokrosový program bude zahájen v 8 hodin ráno, kdy začnou oficiální tréninky. Kolem 11.hodiny dopolední by se měly uskutečnit první rozjížďky. Závod se skládá celkem ze tří kvalifikačních rozjížděk, z nichž postupují nejrychlejší jezdci do finálových jízd. Předpokládaný konec závodu je pak kolem 17. hodiny.


Čtěte dále:   Krajem Šimona kouzelníka

Pořadatelé závodu zvou všechny diváky k hojné účasti a kromě atraktivní podívané mají připravené i občerstvení a doprovodný program.


(Zdroj: MF Dnes, www.autokrosar.cz)




Letošní ročník autokrosového

myska

8 thoughts on “Autokrosová sezóna začíná v Humpolci

    1. sme slyšel,že je nějaký humpolecký rodák jezdí!A co má znamenat to rakousko atd.?To jsemnepochopil má se jet mistroství naší republiky ne?

      1. Tak ten humpolecký rodák působící v autokrosu je Jan Smrž (divize D3). Co se týče účastníků ze zahraničí, chce to trochu pečlivěji číst. Hned v druhé větě článku se totiž píše: „Závod se pojede jako součást Mistrovství zóny Střední Evropy, takže se diváci mohou těšit i na zahraniční jezdce.“ Ale myslím, že čeští jezdci se těch zahraničních obávat nemusí, protože humpoleckou trať už mají v malíčku a znají ji i její záludnosti jak vlastní boty 🙂

  1. myslím, že závody byly super a vyhráli všichni – jezdci, diváci i pořadatelé a prohráli ti, kdož tam nebyli, mají čeho litovat !

    1. Dobrý to bylo ale za 100Kč to teda nestálo!!!!!Ale nelituju!!Škoda,že mě je 46let a ta trať stejně jak já je v horším a horším stavu!!!!!Nebo ani ne tak trať jako okolo!!!Se skládkou by se dala splést!!!

      1. Mysko, prosím, nemohl jsem se zůčastnit autokrosu a neznám výsledky. Nemáš nějaké podrobnosti? díky.

      2. Byl jsem tam taky, ale tento názor tak úplně nesdílím. Dneska už je stovka vstup třeba i v Pacově na krajský přebor v motokrosu a toto byly mezinárodní závody ! No a s tím pořádkem – nevím, ale přímo u trati jsem nic kromě čerstvého nepořádku, který doufám pořadatelé rychle uklidí nic neviděl – nebo mi něco uniklo ? Můžeš konkretizovat ? Chodím tam na procházky tak bych si to prohlédl.

  2. I když zrovna nejsem milovníkem motosportu, tak sem na závodech byl. A hlavně sem měl dobrý pocit z množství lidí, kteří do Humpolce za tímto účelem stále jezdí. Netuším návštěvu , ale přes 1000 to bylo určitě. Ale zdá se mi , že tak cca před 5 lety se jezdilo aspoň na 12 kol. Zdá se mi to takhle dost krátký. Nemyslíte ??? Pak je to hned odjetý a jsou tam pak dost znát ty prostoje. No nic Bartošovi to prostě jede. Jinak občerstvení dostatek, chválim. A pořadatelům se také nedá nic vytknout. Honza K.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tipovací sněhová soutěž má svého vítěze

Pá Dub 21 , 2006
Tipovací soutěž ochránců přírody o to, kdy ze Žďárských vrchů zmizí sníh, má již známého vítěze. Na monitorovaném místě totiž od Velikonočního pondělí neleží žádný sníh. Čtěte dále:   Lanžhot smetl Humpolec. Trenéry překvapil Svoboda

You May Like

Témata